Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Náhly útek z cely: Heroínovú Terezu a väzenkyne vydesilo zemetrasenie, hlásia stovky zranených

Zemetrasenie v Pakistane. Zobraziť galériu (4)
Zemetrasenie v Pakistane. (Zdroj: Twitter/@UBMajeed, Archív)

ISLAMABAD – Zem v Pakistane sa triasla. Citeľné chvenie bolo cítiť aj v Láhaure, kde sedí Tereza z Česka za pašovanie drog. Niekdajšia kráska zo sociálnych sietí sa tak ako ostatné väzenkyne bála o život. Tamojší zdroj opísal neplánovaný útek z cely.

Najmenej 22 mŕtvych vrátane žien a detí a viac než 700 zranených si vyžiadalo zemetrasenie so silou 5,8 stupňa, ktoré v utorok (24. 9.) zasiahlo sever Pakistanu.

Otrasy zasiahli aj mesto Láhaur, kde si odpykáva trest česká pašeráčka Tereza (23). „Tereza utiekla z väzenskej cely. Spoločne s ďalšími ženami ušli na väzenský trávnik, kde stáli asi desať minút,“ opísal českému Blesku zdroj priamo z Pakistanu.

Predtým, než Tereza spoznala svoj trest, rozdávala úsmevy.
Zobraziť galériu (4)
Predtým, než Tereza spoznala svoj trest, rozdávala úsmevy.  (Zdroj: reprofoto/Blesk.cz)

Väzenkyne sa báli, že by sa na nich väznica mohla aj zrútiť. Z toho dôvodu boli dočasne prepustené, no keď otrasy prestali, vrátili späť za mreže. „Podľa mojich informácií je v poriadku,“ povedal denníku na Terezinu adresu zdroj.     


Čítajte aj: Heroínová Tereza rapídne pribrala: Nesedí jej režim v base, Češka spravila zásadný krok


Takmer 9-ročný trest za pašeráctvo

Terezu Hlůškovú z Českej republiky zadržali pakistanskí colníci na letisku v Láhaure vlani 10. januára. V jej kufri bolo objavených takmer 9 kíl heroínu, ktorý bol ukrytý v dvojitom dne jej kufra. Češka od svojho zadržania trvá na svojej nevine. Sudcu o nej ale nepresvedčila. Tamojší súd ju poslal na osem rokov a osem mesiacov do väzby. Rozsudok je neprávoplatný. Odvolací súd sa prípadom začne zaoberať zrejme v druhej polovici septembra.  

Európanka sa po vynesení rozsudku topila v slzách.
Zobraziť galériu (4)
Európanka sa po vynesení rozsudku topila v slzách.  (Zdroj: Profimedia)

Zemetrasenie si vyyžiadalo desiatky mŕtvych a stovky zranených 

Najmenej 22 mŕtvych a viac ako 700 zranených si vyžiadalo utorkové zemetrasenie v Pakistane.  Záchranári stále do nemocníc privážajú ďalších zranených, čiže počty obetí tak zrejme budú naďalej stúpať.

Značné škody utrpelo mesto Mirpur, kde otrasy poškodili domy, obchody a hlavnú cestu. Pretrhol sa aj hlavný vodný kanál, čo podľa miestnej televíznej stanice spôsobilo zaplavenie okolitých dedín.

Podľa pakistanského meteorologického ústavu sa epicentrum zemetrasenia nachádzalo blízko mesta Džihlam v provincii Pandžáb. Otrasy pôdy vydesili obyvateľov metropoly Islamabad, ktorí v panike vybiehali z výškových budov. Krajina sa citeľne chvela aj v pakistanských mestách Pešávar a Láhaur, ale aj v niektorých častiach Indie.

Krátko po otrasoch vyslala pakistanská armáda do postihnutých miest vojakov a lekárske tímy, aby pomáhali civilným úradom pri záchranných prácach. V oblasti už začalo rozdeľovanie stanov, jedla a ďalších základných potrieb ľuďom, ktorých zasiahli otrasy. Vojenské vrtuľníky od rána pomáhali s evakuáciou osôb, ktoré otrasy odrezali od sveta.

Viac o téme: ZemetraseniePakistanTerezaDrogyPašovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu