Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Heroínová Tereza rozdáva v base lieky, má ich plnú tašku! Je z nej "väzenská doktorka"

Tereza H. Zobraziť galériu (4)
Tereza H. (Zdroj: Profimedia, TASR/AP,)

ISLAMABAD – Tereze sa dni v pakistanskej base vlečú. Dvadsaťtriročná Češka tam skončila za pokus o pašovanie drog. Zdá sa, že po nariekaní v rozhorúčenej cele a zdravotných problémoch z jedla sa konečne teší obľube. Priazeň tamojších väzenkýň si vraj získala tým, že sa s nimi nezdráha podeliť o svoje lieky, ktorými ju zásobuje jej právnik.

Pohľadná dievčina bola v Pakistane chytená v januári 2018 a odsúdená v marci 2019 na takmer deväť rokov väzenia. Tereza sa po rozsudku odvolala. Jednanie je naplánované na september.

Tereza čakala na súdne rozhodnutie vyše pol roka. Spočiatku sa stále usmievala, po vynesení rozsudku sa psychicky zosypala.
Zobraziť galériu (4)
Tereza čakala na súdne rozhodnutie vyše pol roka. Spočiatku sa stále usmievala, po vynesení rozsudku sa psychicky zosypala.  (Zdroj: TASR/AP/K.M. Chaudary)

Aktuálne sa však Češka v base teší obľube. Údajne sa tam stala „väzenskou lekárkou“, píše blesk.cz. „Tereza sa stala väzenským lekárom. Dáva lieky ostatným väzenkyniam a tie sú jej za jej láskavý čin nesmierne vďačné,“ opísal denníku tamojší novinár Alí Aršád.

Podľa jeho slov pomohla aj žene menom Hina. „Povedala mi, že Tereza je dobré dievča. Pred dvoma dňami mala Hina bolesti hlavy, tak kontaktovala Terezu, ktorá jej dala liek na bolesť. Tereza má pri sebe bežne tašku s liekmi,“ doplnil Aršád.

Tereza po vynesení rozsudku.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Európanka, ktorá zvykla v cele preplakať aj celý deň, si tak aspoň dokázala získať priazeň tamojších väzenkýň. A ako pripomenul denník, v Pakistane už mala zdravotné ťažkosti. Preto pri sebe radšej neustále nosí lieky. Jej skutok svedčí o tom, že sa o svoje zásoby nemá problém podeliť s ostatnými. Češke vraj lieky skoro každý mesiac nosí jej právnik.


Čítajte aj: Heroínová Tereza skončila vo väzenskej nemocnici: Otrávila sa, v bolestiach napísala list


Tereza H. je v Pakistane za mrežami od januára minulého roka, po tom, čo ju na letisku v Láhaure zadržali colníci. V kufri mala takmer deväť kíl heroínu. Za pokus o pašovanie návykového opiátu dostala zatiaľ neprávoplatný trest – osem rokov a osem mesiacov väzenia. Češka mala z Pakistanu namierené do Spojených arabských emirátov a potom do Írska. Tvrdí, že o drogách vo falošnom dne vo svojom kufri nevedela.

Viac o téme: PakistanTerezaDrogyPašovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu