Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Obrovské nešťastie v nefritovej bani: Vyše 50 ľudí zasypalo, nedávajú im žiadnu nádej

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEPJITO - Vyše 50 ľudí zrejme zahynulo, keď po zosuve pôdy v nefritovej bani v Mjanmarsku zostali pod nánosom hlušiny v pondelok večer pochovaní baníci i stroje. Informovala o tom v utorok agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne oficiálne zdroje.

Z nánosov bahna a skál doteraz vytiahli tri telá, uviedol Tin So, zákonodarca zo severomjanmarskej oblasti Pchakant v Kačjinskom štáte. Tento región je bohatý na nefrit, sivozelený nerast používaný najmä na výrobu ozdobných predmetov. Spresnil, že po zosuve pôdy zostalo pochovaných všetkých 54 pracovníkov z dvoch banských spoločností spolu so 40 strojmi a nákladnými vozidlami vrátane hĺbkovej lopaty. 

"Neprežijú. To nie je možné, keďže sú pochovaní pod nánosom bahna," povedal pre Reuters Tin So a dodal, že nájsť telá je veľmi zložité. Podľa šéfa tamojšieho požiarneho zboru v oblasti pokračujú pátracie a záchranné práce, ktoré sa začali v utorok skoro ráno. Mjanmarské ministerstvo pre informácie na Facebooku potvrdilo, že pri zosuve pôdy zostalo nezvestných 54 pracovníkoch dvoch banských spoločností. V dôsledku nedostatočnej regulácie baní v oblasti Pchakant v Mjanmarsku dochádza pomerne k častým nešťastiam a zosuvom pôdy s obeťami na životoch. 

Viac o téme: Zosuv pôdyNepjitoNefritova baňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu