Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Lukášovi (20) dala košom priateľka: FOTO Večer ju vylákal von, za pokus o vraždu ide do basy!

Lukáš sa pokúsil zabiť svoju bývalú partnerku. Zobraziť galériu (3)
Lukáš sa pokúsil zabiť svoju bývalú partnerku. (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

HRADEC KRÁLOVÉ – Lukáš Tuček (20) strávi svoje najlepšie roky v base. Vo štvrtok ho do nej poslal královohradecký súd na sedem rokov po tom, ako sa v roku 2017 pokúsil zavraždiť svoju bývalú partnerku. Dievčinu krátko po rozchode vylákal na prechádzku do lesoparku v Jičíně. Došli až na vyhliadku Milohlídka, odkiaľ ju zhodil z 8-metrovej výšky do rokliny. Po ohavnom čine skočil za ňou.

Českí kriminalisti na objasnení prípadu intenzívne pracovali. Spočiatku to vyzeralo tak, že šlo o nešťastnú náhodu. Obaja po páde skončili v nemocnici. Dievča sa zranilo vážne a Lukáš, ktorý dopadol na jej telo, bol zranený ľahko. Pádu z vyhliadky predchádzal nápad odfotiť sa ako vo filmovej scéne Titanicu.

Neskôr však pravda vyplávala na povrch. Lukáš svoju bývalú priateľku sotil, no nepodarilo sa mu ju zhodiť, lebo sa chytila zábradlia. Strašný čin sa mu podaril až na druhý pokus. Dá sa povedať, že dievčina mala obrovské šťastie v nešťastí, pretože dopadla na rímsu. Samotná roklina je totiž hlboká 30 metrov.

Na snímke vyhliadka Milohlídka.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke vyhliadka Milohlídka.  (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

Dievčina pred súdom najprv Lukáša kryla, neskôr sa zdôverila s tým, že sa ju pokúsil zabiť. Rozhodla sa tak po tom, ako jej expartner začal tvrdiť, že chcela spáchať samovraždu, čo ju nahnevalo. Lukáš sa najprv k pokusu o vraždu priznal, potom svoje tvrdenie poprel a vyhlásil, že je nevinný.

Polícia ale mala k dispozícii dôkazy, ktoré ho usvedčili. Jedným z nich bola aj súkromná komunikácia medzi ním a dievčaťom, v ktorej sa jej ospravedlňoval za to, čo jej spravil.

Na snímke Lukáš Tuček.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke Lukáš Tuček.  (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

Lukášovi najprv hrozil až 18-ročný trest odňatia slobody. Sudca nakoniec pristúpil na návrh štátneho zástupcu. Ten trval na tom, aby dostal sedem rokov, informuje televízia Nova.

Sudca zobral do úvahy aj poľahčujúce okolnosti. Medzi ne patril aj Tučekov nízky vek. Rozsudok nie je právoplatný a Lukáš sa proti nemu odvolal, lebo sa cíti byť nevinný. Na súde tvrdil, že nie je schopný vybaviť si, čo presne sa v ten večer stalo. Po nešťastí si myslel, že to bola náhoda. Neskôr uveril svojej bývalej, že ju zhodil. Po vykonanej policajnej rekonštrukcii si ale uvedomil, že sa to tak nemohlo stať.  

Viac o téme: VraždaPádPokus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu