Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Krvavá noc v Manchestri: Muž dobodal troch ľudí, všetci sú vo vážnom stave

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter/Sputnik)

MANCHESTER - Traja ľudia vrátane policajta utrpeli v pondelok večer bodné zranenia na hlavnej železničnej stanici v anglickom meste Manchester. Ich stav je vážny a všetci boli prevezení do neďalekej nemocnice, informovala televízna stanica Sky News. Osoba podozrivá z tohto činu bola zadržaná.

K incidentu došlo krátko pred 21.00 h miestneho času (22.00 h SEČ). Na stanicu Victoria nachádzajúcu sa v centre mesta bola privolaná železničná polícia po tom, ako viacero svedkov videlo na jednom z nástupísk muža držiaceho dlhý nôž. 

Jeden zo svedkov Sam Clack, pracujúci ako producent pre televíziu BBC, uviedol, že útočníka spacifikovalo "šesť alebo sedem" policajtov, ktorí použili aj paralyzér a paprikový sprej. Muž podľa Clacka kričal "Alah" a mal povedať, že "pokiaľ budete pokračovať v bombardovaní týchto krajín, toto sa bude diať ďalej".

Okolnosti činu sa vyšetrujú vrátane možného teroristického motívu. Okrem policajta, ktorý utrpel zranenie ramena, útočník zranil aj muža a ženu. Stanica Victoria bola po tomto incidente až do odvolania zatvorená.

 

 

Viac o téme: Nový rokútok ManchesterSilvesterVeľká Británia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu