Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEÁ z Kene, ktoré pobavia a dojmú: Oslava vzniku Československa, akú ste nikdy nevideli

Školáci spievajúci slovenskú hymnu v Nairobi
Školáci spievajúci slovenskú hymnu v Nairobi (Zdroj: FB / St. Philip Neri Primary School)

NAIROBI - Slovensko a Česko počas tohto týždňa oslavovali 100. výročie vzniku Československa. Veľké jubileum si však pripomenuli aj na mieste, kde by ste to asi nečakali - a krásne videá sa šíria sociálnymi sieťami rýchlosťou blesku.

V Nairobi, hlavnom meste východoafrického štátu Keňa, si mohli ľudia vychutnať slovenskú a českú hymnu či ľudovú pieseň „Tancuj, tancuj" v podaní detí zo základnej školy St. Philip Neri Primary School, ktorú Slovensko podporuje z prostriedkov SlovakAid.

Video hymny zverejnilo na Facebooku aj naše ministerstvo zahraničia. „Aj takto vyzerali oslavy 100. výročia založenia ČSR," napísal rezort a poďakoval sa slovenskej ambasáde v Nairobi a malým školákom za „skvelé podanie slovenskej hymny".

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR

Aj takto vyzerali oslavy 100. výročia založenia ČSR

Zažiarili v slovenskom kroji

Kultúrny program sa udial v v rámci spoločného otvorenia výstav „Dejiny diplomacie ČSR a SR“ a „Příběh firmy Baťa", ktoré boli spojené s recepciou pri príležitosti osláv 100. výročia vzniku Československa. 

„Žiaci, ktorí zažiarili v slovenskom kroji, svoje vystúpenie doplnili dvoma ľudovými pesničkami – slovenskou Tancuj, tancuj a českou Synku, synku. Ich vynikajúci výkon bol ocenený veľkým aplauzom," uviedlo ministerstvo na svojej stránke.

St. Philip Neri Primary School

30.10.2018 is a very big day for our school..Not only is Day 1 of K.C.P.E but our school choir is also performing in Safaripark hotel at 6pm for an...

Viac o téme: Nairobi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu