Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Češka sa zaľúbila do námorníka: Nedopadnite ako ona! Namiesto lásky kruté vytriezvenie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Na to, že láska býva slepá, už doplatili milióny mužov aj žien. Pokým však niektoré obete vyviazli "iba" so zlomeným srdcom, iné navyše prišli aj o svoj majetok. Polícia nie nadarmo upozorňuje, aby si ľudia dávali pozor pri nadväzovaní vzťahov cez internet, pretože môžu skončiť zle-nedobre. Síce neskoro, ale teraz to už vie aj Češka, ktorá sa cez internet zaľúbila do "námorného inžiniera", ktorý od nej vylákal státisíce korún.

Bankárova žena (55) viedla v Londýne super luxusný život: Utratila milióny, teraz za to pyká

Na mužov zákona sa nedávno obrátila štyridsaťročná žena z okresu Jičín s tým, že sa pravdepodobne stala obeťou premysleného podvodu. Prostredníctvom elektronickej komunikácie a sociálnych sietí ju oslovil istý muž a ponúkol jej svoje priateľstvo. Po prijatí jeho návrhu si postupne získaval ženinu dôveru. Pod cudzokrajne znejúcim menom si vymyslel historku, že je námorný inžinier a svoju obeť presvedčil, aby mu zaslala peniaze dôvodu presunu svojich celoživotných úspor vo výške 250-tisíc libier (cca 284-tisíc eur) na jej účet.

"Od ženy ďalej získal presnú adresu trvalého pobytu, telefónne číslo spolu s emailovou adresou. Následne po žene mal v niekoľkých prípadoch opakovane požadovať uhradiť finančné prostriedky v celkovej výške 960 tisíc korún (cca 37 250 eur - pozn. redakcie) na náklady spojené so zaslaním zásielky obsahujúcej finančnú hotovosť, doklady a zmluvy pre jeho budúce podnikanie. Ďalej mal žene prisľúbiť zhodnotenie jej vloženej finančnej čiastky, ktorú postupne zasielala na jeho bankový účet. Do súčasnej doby jej nebola žiadna zásielka doručená a takisto jej neboli vrátené zaslané finančné prostriedky," informovala česká polícia na svojej webovej stránke.

Češka sa zaľúbila do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: pixabay.com)


Muž sa mal dopustiť zločinu podvodu, za ktorý mu v prípade dolapenia a dokázania viny hrozí v Česku vzhľadom na výšku spôsobenej škody až osemročný trest odňatia slobody. "Podobné prípady, keď muž alebo žena túžiaca po láske v dobrej viere odošlú svojím vyvoleným, ktoré však nikdy nevideli, rôzne vysoký finančný obnos, nie sú ničím výnimočným a policajti ich preverujú niekoľkokrát za rok. V prípade platieb do zahraničia je veľmi komplikované odhaliť konkrétneho páchateľa týchto trestných činov," vysvetlila polícia.

Viac o téme: PodvodPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu