Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hľadáte lásku na internete? Výstraha! Češka neposlúchla zdravý rozum, prišla o závratnú sumu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BŘECLAV - Štyridsaťtriročná žena z českého Břeclavska prišla o dva milióny korún (cca 77 600 eur). Postupne ich poslala mužovi, s ktorým sa zoznámila cez internet. Tvrdil jej, že potrebuje pomôcť s prevodom svojho majetku, pretože by ho na ceste z Ameriky do Japonska mohli prepadnúť somálski piráti. Prípadom sa zaoberá polícia. Na policajnom webe to dnes uviedla hovorkyňa Kamila Haraštová. Na pozore by sa podľa nej mali mať hlavne tí, ktorí cez sociálne siete hľadajú lásku.

Slovák sľúbil Češke za orál 49-tisíc eur: Po sexe od nej vylákal tisíce a zľahla sa po ňom zem

Žena sa s dotyčným zoznámila prostredníctvom internetovej zoznamky vlani v decembri, vydával sa za lodného inžiniera. "Pri oznamovaní dojmov jej uviedol, že práve cestuje na lodi z Južnej Ameriky do Japonska, kde môžu posádku prepadnúť somálski piráti, a preto nutne potrebuje odoslať svoje cennosti i financie do Európy," uviedla hovorkyňa.

Žena súhlasila s tým, že peniaze môžu byť prevedené na jej účet. A práve pri tejto ponuke sa podľa polície stala zásadná chyba. "Muž svoju novú priateľku požiadal o zaplatenie nevyhnutných poplatkov, ktoré sú s prevodom spojené. Žena začala postupne odosielať do zahraničia peniaze," uviedla hovorkyňa.

Muž následne ženu opakovane kontaktoval s tým, že je potrebné uhradiť ešte ďalšie a ďalšie peniaze. A potom už podľa polície nasledoval známy scenár - internetový priateľ prestal komunikovať a žena pojala podozrenie, že niečo nie je v poriadku. A nemýlila sa, žiadnych cenností ani väčšieho finančného obnosu sa od lodného inžiniera nedočkala.

Smútok
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Zarážajúca je však suma, o ktorú vďaka svojej dôverčivosti prišla. Pri sčítaní odoslaných financií sa ukázalo, že jej internetový vzťah ju stál viac ako dva milióny korún. Práve takúto sumu odoslala na rôzne zahraničné kontá," uviedla hovorkyňa.

Polícia opätovne upozorňuje na riziká spojené s komunikáciou na sociálnych sieťach. Anonymita internetu umožňuje podvodníkom jednoducho vyhľadávať potenciálne obete. "S obdobnými prípadmi sa polícia potýka neustále. Páchatelia pri komunikácii presviedčajú svoje nové známosti o tom, že sú v ťaživej životnej situácii, a bohužiaľ sa im to mnohokrát podarí. Ostatne, popísaná udalosť je toho dôkazom," uviedla hovorkyňa.

Viac o téme: PodvodŽenaVzťahZoznamkaInternet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu