Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Silné slová dalajlámu: Európa patrí Európanom, migrantov vyzval na návrat domov

MALMO - Európa patrí Európanom, prehlásil dalajláma a dodal, že migrant by sa mali vrátiť do svojich zemí a podieľať sa na ich obnove. Zároveň ale povedal, že Európa je morálne zodpovedná za pomoc utečencom.

Máme im pomôcť, prijať ich a vzdelávať, ale nakoniec by sa mali vráti’t rozvíjať svoju zem. To sú slová 83-ročné Tibeťana, ktorý utiekol z Lhasy, pretože sa bál o svoj život potom, čo Čína poslala so regiónu vojakov, aby potlačili povstanie.

Policajt zverejnil VIDEO, teraz bude pykať! Dezinformačné weby ho šírili ako dôkaz manipulácie

“Myslím, že Európa patrí Európanom,” povedal a dodal, že by sa utečencom malo dať jasne najavo, že by nakoniec mali obnoviť svoju vlastnú zem. Informuje portál novinky.cz. Dalajláma získal v roku 1989 Nobelovu cenu za mier.

O migrantoch hovoril pri príležitosti 80. výročia založenia charitatívnej organizácie Individuell Människohjälp. Konferencia sa konala v meste Malmo, ktoré je tretie najväčšie vo Švédsku a zároveň je aj domovom množstva migrantov.

Dalajlámove slová zazneli len tri dni po voľbách vo Švédsku, v ktorých zaznamenala významný úspech pravicová a protiimigranstká strana Švédski demokrati a stala sa tak treťou najsilnejšou parlamentnou stranou. 

Viac o téme: MigrantiDalajlámaUtečenci Švédsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu