Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Polícia vyšetruje bizarný prípad: Autorku eseje, ako zabiť manžela, obvinili z vraždy manžela

Nancy Cramptonová Brophyová a jej manžel Zobraziť galériu (3)
Nancy Cramptonová Brophyová a jej manžel (Zdroj: profimedia.sk, Linkedln)

WASHINGTON - Nancy Cramptonová Brophyová napísala najmenej sedem kníh o zatajovaných vzťahoch medzi "drsnými mužmi a silnými ženami". Na prebaloch jej diel nezriedka bývajú muži s odhalenou hruďou a hlavní hrdinovia sa takmer bez výnimky regrutujú z radov amerického námorníctva. Čím sa zaoberá jej esej How to Murder Your Husband (Ako zabiť manžela), napovedá už samotný názov. Minulý týždeň bola táto 68 ročný americká spisovateľka zadržaná a obvinená z vraždy svojho muža, napísal dnes denník The Washington Post.

V knihe The Wrong Cop (Zlý policajt) opísala Cramptonová Brophyová ženu, ktorá "každý deň manželstvo sníva o vražde" svojho muža. V románe The Wrong Husband (Zlý manžel) zachytila ​​autorka osud ženy, ktorá sa násilníckemu manželovi pokúsi uniknúť tak, že pri stroskotaní lode predstiera svoju smrť.

V krátkom eseji Ako zabiť manžela sa Cramptonová Brophyová zaoberá tým, ako taký zločin spáchať a neskončiť potom za mrežami. Publikovala ho v novembri 2011 na svojom blogu. Rozoberá v ňom hlavné motívy, ktoré by prípadnú hrdinku jej knihy k takému činu mohli viesť - chamtivosť, nevera, alebo domáce násilie - a vražednú zbraň, po ktorej by siahla.

Polícia vyšetruje bizarný prípad:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Autorka v eseji zavrhuje nájomného vraha, pretože ten podľa nej spravidla všetko prezradí polícii. A rovnako tak neodporúča ani zapojenie milenca, čo nepokladá za dobrý nápad. Jed sa na taký čin nehodí, pretože sa dá vystopovať, uviedla na blogu. "A kto by sa trápil s chorým manželom?" napísala spisovateľka, ktorá doteraz žila v Portlande v americkom štáte Oregon.

Minulý týždeň bola však Cramptonová Brophyová zadržaná a obvinená z vraždy svojho 63-ročného manžela Daniela Brophyho, za ktorého bola vydatá 27 rokov. Brophy pracoval ako kuchár a 2. júna bol nájdený zastrelený v kuchyni podniku, kde pracoval. Podľa polície ho tu skoro ráno zastrelila práve jeho žena. Cramptonová Brophyová bola síce na súde obvinená z vraždy svojho muža, ale polícia aj prokurátori vo veci možného motívu mlčia.

Viac o téme: ManželVraždaSpisovateľkaEsejAko zabiť manžela
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu