Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hrôzostrašná diagnóza: FOTO Rodičia zostali zdesení z toho, čo sa udialo s ich dcérou (11)

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

DAK DOA - Rodičia 11-ročnej školáčky z Vietnamu zostali poriadne vydesení, keď ich dieťa počas učenia sa na písomky začalo potiť krv. Niektorí ľudia s týmto vzácnym ochorením plačú namiesto sĺz kvapky krvi, a tak to je aj v prípade malej Vietnamky z okresu Dak Doa.

Len 11-ročná Vietnamka trpí vzácnou chorobou. Lekári sa spočiatku domnievali, že dievča má infekciu kože. Predpísané liečivá však nezaberali a školáčke aj naďalej cez pokožku prenikala krv namiesto potu.

Následne jej bola diagnostikovaná vzácna porucha zvaná hematohydróza. Táto diagnóza je však natoľko zriedkavá, že býva pre lekárov, ktorí sa s ňou ešte nestretli, veľkým prekvapením. U mnohých ľudí vyvoláva zdesenie. „Tento ojedinelý úkaz postihuje len jedného človeka z desať miliónov ľudí,“ tvrdí riaditeľ nemocnice Vu Tuan Anh s tým, že potenie krvi sa môže objaviť náhle. „Alebo môže byť následkom emočného stresu,“ doplnil.        

Vietnamke (11) bola diagnostikovaná hematohydróza.
Zobraziť galériu (2)
Vietnamke (11) bola diagnostikovaná hematohydróza.  (Zdroj: Profiimedia)

Ako ďalej vysvetlil riaditeľ nemocnice, krvácanie je spôsobené trhlinkami veľmi malých cievok v koži, no príčina krvácania nie je doposiaľ dokázaná. Medzi najpravdepodobnejšie faktory môže patriť vysoký krvný tlak, zápal krvných ciev, porucha krvácania, menštruácia či spomínaný strach a stres. 


Odporúčame aj: Neúspešní bratia drogového biznisu: FOTO Poliak pašoval kokaín do Anglicka, naozaj TOTO povedal polícii?!


„Hematohydróza nemá vplyv na dĺžku života. Často je však príčinou znepokojenia a obáv. Pacient môže pociťovať nižšiu kvalitu života a choroba môže mať negatívny dopad na jeho spoločenský život,“ objasnil lekár Anh.

Viac o téme: VietnamKrvHematohydróza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu