Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pravá ruka Černáka: Volebný úspech mu prekazil Kuciak, teraz kryje chrbát kotlebovcom

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Martin Bublavý )

BRATISLAVA - Miroslav Suja je známy z deväťdesiatych rokov, keď robil ochrankára a pravú ruku dnes odsúdeného bossa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka. V roku 2017 kandidoval za ĽSNS do volieb VÚC. Hovorilo sa o ňom aj ako o pravej ruke Mariana Kotlebu. Stál aj po boku Milana Mazureka, keď o ňom rozhodoval Najvyšší súd.

V Detve vlastní niekoľko nehnuteľností a veľkú haciendu. V posledných župných voľbách kandidoval za Kotlebovu ĽSNS. Informoval o ňom aj zavraždený novinár Ján Kuciak. 

FOTO To je teda rodinka! Po Kotlebovej pravej ruke má problém s políciou aj jeho hajlujúci syn

"Včera som vstával o druhej v noci, aby som 15 hodín sledoval okrsok, v ktorom sa mali kupovať hlasy. A nič sa nestalo, nič som nezistil ani nenapísal. Bol som z toho celkom sklamaný, kým som z výsledkov nezistil, že to vlastne znamenalo skazu jedného nádejného kandidáta ĽS NS. Celý čas od 7.00 do 22.00 som strávil v Detve, pri okrsku 11, kde volia aj miestni Rómovia. Šírili sa info, že hlasy tu kupujú pre župana Kotlebu a poslanca Suju. Platiť to mal podľa neoverených info Sujov kamarát a biznispartner, arogantný šéf hokejovej Detvy Ľupták," napísal Kuciak na sociálnej sieti

Miroslav Suja robí ochranku
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Ján Kuciak)

Suja vtedy prehral o 61 hlasov, možno aj vďaka tomu, že bol prítomný Kuciak. "Zo zabitých 20 hodín (aj s cestou) som samozrejme nebol nadšený. Ale teraz som si pozrel detaily výsledkov a vďaka medializácii a policajnej prítomnosti (pri tomto okrsku skoro permanentnej), zámer zrejme nevyšiel," písal Kuciak. 

Od mafiána ku Kotlebovi

Sujovi síce nevyšiel zámer dostať sa do zastupiteľstva, no od Kotlebu neodišiel. Vyzerá to tak, že po mafiánskom bossovi Černákovi, teraz stráži Kotlebových ľudí. Bežne ho vídať v parlamente, ale prítomný bol aj počas pojednávania s Milanom Mazurekom na Najvyššom súde a od bývalého poslanca sa nepohol ani na krok. Dokonca nedovolil novinárom vstúpiť do časti, v ktorej sedeli kotlebovci. Išlo pritom o priestory Najvyššie súdu, avšak nikto nezasiahol. 

Miroslav Suja bol pravou rukou Mikuláša Černáka.
Zobraziť galériu (5)
Miroslav Suja bol pravou rukou Mikuláša Černáka.  (Zdroj: FB/Radovan Bránik)

„Bol som vycvičený v 5. pluku špeciálneho určenia, mal som teda špeciálny výcvik, tak som začal trénovať chalanov v súkromnej bezpečnostnej službe u Černáka. To znamená veci, ktoré sa týkali streľby alebo sebaobrany, jednoducho veci, ktoré bolo treba,“ povedal ešte v roku 2017 pre týždenník Plus 7 dní Suja. Okrem iného bol Suja súdený aj za vydieranie. 

Miroslav Suja robil spoločnosť aj Milanovi Mazurekovi na Najvyššom súde.
Zobraziť galériu (5)
Miroslav Suja robil spoločnosť aj Milanovi Mazurekovi na Najvyššom súde.  (Zdroj: Martin Bublavý )

V auguste 2017 mal spôsobiť nehodu v Hnúšti, keď na križovatke nezastavil na stopke a nedal prednosť Škode Favorit. Ako vtedy informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, Škodu mal šoférovať 32-ročný muž z Hnúšte, ktorý sa utrpel ťažké zranenia. 

Viac o téme: ĽSNSMiroslav SujaJán KuciakMiroslav Černák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu