Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kotlebova pravá ruka v problémoch! FOTO Spôsobil hrozivú dopravnú nehodu, vojna s políciou

Nehoda Zobraziť galériu (4)
Nehoda (Zdroj: FB / Banskobystrický samosprávny kraj, PZ SR)

BANSKÁ BYSTRICA - Ďalší problémový Kotlebov muž? V Banskobystrickom samosprávnom kraji si mal na problém zarobiť jeden z poslancov, ktorý má blízko k šéfovi župy a parlamentnej strany ĽSNS.

Miroslav Suja, ktorý je označovaný za Kotlebovu pravú ruku v župe, mal totiž havarovať. Suja je podpredsedom predstavenstva Banskobystrickej regionálnej správy ciest a zároveň poslanec Banskobystrického samosprávneho kraja.

Suja mal ešte 9. augusta spôsobiť nehodu v Hnúšti, keď na križovatke nezastavil na stopke a nedal prednosť Škode Favorit. Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, Škodu mal šoférovať 32-ročný muž z Hnúšte, ktorý sa z ťažkých zranení bude zotavovať viac ako mesiac.

Nehoda
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: PZ SR)

Polícia mala voči Sujovi, ktorý riadil služobnú Toyotu, začať trestné stíhanie prečin ublíženie na zdraví. Pri dokázaní viny mu vraj dokonca hrozí strata mandátu poslanca BBSK. Podľa našich informácií mal šoférovať Toyotu Raw 4, služobné auto samosprávneho kraja. Svedkovia jeho správanie opísali ako drzé a arogantné.

Suja: Nebolo to tak

Suja však má na vec vlastný názor. „Bol som účastníkom nehody, ale ešte nie je určený ani vinník, ani nič. Ale už keď je rozhodnuté dopredu, tak som rád,“ povedal ironicky. Podľa jeho slov ho mali sledovať iba ako svedka a na základe toho určia, kto bude obvinený.

„Ešte som nebol vypočutý, ani nič. Je pravda, že som sa stal účastníkom dopravnej nehody. Narazil do mňa, do zadnej časti vozidla, príslušník polície v civile,“ uviedol. „Ja si myslím, že som ju nespôsobil," dodal.

Nehoda
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: PZ SR)

„Ak by jemu bola daná vina, príde o všetko, o robotu,“ vysvetľuje poslanec a zároveň tvrdí, že aj keby mu niečo dokázali, čo neočakáva, môže dostať nejaký trest. To však vraj za neúmyselný trestný čin, za čo mu strata mandátu nehrozí.

„Ja som zastal na stopke, prešiel som a pri výjazde z križovatky do zadnej časti vozidla do mňa narazil policajt v civile,“ uviedol Suja. „Nech sa s nim vysporiadajú. Keď som žiadal záznam, tak poň niekoho poslali. Potom si po maďarsky niečo rozprávali, čo je tiež zvláštne,“ vysvetlil.

Zatiaľ čo policajti podľa jeho slov na zázname nehodu nevideli, on si ho dokázal zohnať pre potreby poisťovne. Tiež tvrdí, že zraneného pustili z nemocnice už po dvoch dňoch.

Viac o téme: Miroslav Suja
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu