Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prokurátorom mobily v kauze komunikácie s Kočnerom zrejme neodobrali: Čižnár o tom nevie

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár
Generálny prokurátor Jaromír Čižnár (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Prvá námestníčka generálneho prokurátora Viera Kováčiková nevie o tom, že by polícia odobrala mobily aj prokurátorom Generálnej prokuratúry (GP) SR. Povedala to v utorok po brannobezpečnostnom výbore v Národnej rade (NR) SR. Dodala, že keby k tomu došlo, tak by o tom GP už určite vedela.

Na otázku, či sa na GP niekto z politikov alebo premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) informoval o komunikácii Mariana Kočnera so štátnou tajomníčkou Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Monikou Jankovskou, odpovedala, že na to nebol dôvod. "GP v tejto veci absolútne nie je činná, vec realizuje Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Pokiaľ sa informovali na ÚŠP, k tomu sa neviem vyjadriť," dodala Kováčiková.

Polícia vykonala koncom augusta zaisťovacie úkony v trestnej veci týkajúcej sa korupčnej trestnej činnosti a zneužívania právomoci verejného činiteľa. Národná kriminálna agentúra zasahovala v súvislosti so zaistenými správami, ktoré nešpecifikovala. Mobil polícii odovzdala aj Jankovská, zaisťovacie úkony sa mali týkať tiež sudcov okresných a krajských súdov.

Viac o téme: MobilyGenerálna prokuratúraProkurátori
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu