Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ďalším členom Kiskovej strany je primátor Hlohovca: Zmena je možná len na politickom ihrisku

Andrej Kiska v príhovore počas zasadnutia Parlamentného zhromaždenia NATO Zobraziť galériu (3)
Andrej Kiska v príhovore počas zasadnutia Parlamentného zhromaždenia NATO (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Do vznikajúcej strany úradujúceho prezidenta Andreja Kiska sa pridá ďalší človek. Ide o primátor Hlohovca Miroslava Kollára. Oznámil to na Facebooku s tým, že ku Kiskovi sa rozhodol pridať, lebo chce meniť veci a uchádzať sa o mandát od ľudí, aby im mohol slúžiť. Síce prezident avizoval, že podrobnosti a mená ľudí oznámi až po 17. júni, no už včera sa objavili mená prvých ľudí, ktorí budú súčasťou jeho strany.

Tretím členom Kiskovej novej strany, ktorej názov ešte nepoznáme, je primátor Hlohovca Miroslav Kollár. Včera na sociálnej sieti oznámili vstup do strany starosta Spišského Hrhova Vladimír Ledecký a bývalý hovorca iniciatívy Za slušné Slovensko Juraj Šeliga. 

Dá sa to

„Takmer tridsať rokov sa usilujem pomôcť tomu, aby sme žili v lepšej, slušnejšej, spravodlivejšej krajine, meste, obci, férovejšej pre ľudí. Dobrá správa nielen z mojej komunálnej skúsenosti je – dá sa to. Dá sa opraviť obec, mesto, aj celá krajina. Dá sa ukázať ľuďom, že existujú aj skutočné cesty, ako sa mať lepšie, nie iba populistické sľuby a extrémistické strašenie imaginárnym nepriateľom,“ napísal s tým, že je na to potrebný dobrý líder a šikovný tím ľudí.


Už sa to blíži! Prvé mená v Kiskovej strane: Bývalý aktivista aj starosta, ktorý postavil kúpalisko


Ďalším členom Kiskovej strany
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Je nás viac)

Posledné štyri roky pôsobil vo funkcii primátora. „Boli síce tými najrýchlejšími a najhektickejšími, ale zároveň najzmysluplnejšími rokmi môjho života,“ uviedol s tým, že tento rok začína druhú polovicu života. Väčšinu času sa podľa jeho slov snaží pracovať na tom, aby Slovensko bolo slušnou a spravodlivou krajinou. Ako analytik v neziskovom sektore písal o tom, ako má byť krajina efektívne spravovaná. Pôsobil aj ako predseda Rady Slovenskej televízie. 

Treba vstúpiť na politické ihrisko

„Keď sme ako „obyčajní“ aktívni občania protestovali proti nelegálnemu spôsobu prevádzkovania skládky Vlčie hory pri Hlohovci, roky sme narážali na nezáujem príslušných orgánov štátu a atakom od dodnes oficiálne neznámych ľudí,“ napísal a dodal, že vtedy pochopil, že ak chce meniť veci, treba vojsť na politické ihrisko a uchádzať sa o mandát od ľudí.

Zuzana Čaputová a Miroslav Kollár počas tlačovej besedy na tému Kauza skládky Gbely, ktorá sa konala minulý rok.
Zobraziť galériu (3)
Zuzana Čaputová a Miroslav Kollár počas tlačovej besedy na tému Kauza skládky Gbely, ktorá sa konala minulý rok.  (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

„Preto sa pridávam tam, kde tieto predpoklady vidím. Budem sa v novej strane Andreja Kisku uchádzať o dôveru ľudí. Som presvedčený, že #jenasviac.“ Kiska začiatkom apríla oznámil, že zakladá novú politickú stranu. Vtedy povedal, že ďalšie informácie zverejní až po skončení mandátu prezidenta. Vo štvrtok svoj vstup do Kiskovej strany oznámili starosta Spišského Hrhova Vladimír Ledecký a bývalý hovorca iniciatívy Za slušné Slovensko Juraj Šeliga.

Viac o téme: ZakladaniePrimátor Politická stranaHlohovecAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu