Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šok z SaS: Bývalá superstar a sexi tajná agentka z kauzy tunelovania je hovorkyňou strany!

Katarína Svrčeková Zobraziť galériu (2)
Katarína Svrčeková

BRATISLAVA – Novou hovorkyňou strany Sloboda a Solidarita je od 1. decembra Katarína Svrčeková. Do 30. novembra bola príslušníčkou Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Z armády bola oficiálne prepustená zo zdravotných dôvodov. Preslávila sa kauzou tunelovania tajných, keď vystúpila na tlačovej konferencii s Ľubomírom Gaľkom, kde tvrdila, že ju chcú zdiskreditovať so vzťahom so svojím bývalým nadriadeným.

„Dohodli sme sa, máme z nej dobrý dojem, myslíme, že to bude robiť dobre. Bývalá hovorkyňa Izabela Nagyová odišla po štyroch rokoch, chcela skúsiť niečo nové, tak to v živote chodí,“ konštatoval líder liberálov Richard Sulík. Šéf SaS sa nebojí úniku utajovaných informácií od novej hovorkyne. „Nech vysiela do sveta správne podania a s čím väčšou intenzitou. Nemáme čo tajiť,“ poznamenal Sulík. 

Katarína Svrčeková
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

Svrčeková je priateľkou bývalého riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby (VSS) Romana Mikulca. Za Mikulca, ktorý bol nominantom ministra obrany Ľubomíra Galka (SaS), sa začali vyšetrovať podozrenia z tunelovania VSS z čias prvej Ficovej vlády. Tajnú správu o tunelovaní dostal v máji denník SME a odovzdal ju Úradu špeciálnej prokuratúry. Polícia vyšetruje prípad ako sabotáž a ohrozenie utajovaných skutočností. Ku kauze sa na tlačovej besede vyjadrovala aj Svrčeková. Tvrdila, že sa stala prostriedkom na nátlak, aby sa nikdy neukázala pravda, ako to bolo s údajným tunelovaním v tajnej službe. 

Katarína Svrčeková
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu