Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vyšetrovanie surového útoku na manželov v bratislavskej MHD ukončili: Nespratníci sa možno postavia pred súd

Polícia už obvinila dvoch 18-ročných mladíkov. Zobraziť galériu (2)
Polícia už obvinila dvoch 18-ročných mladíkov. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA – Spoločnosťou v druhej polovici mája otriasol surový útok v bratislavskej MHD. Dvaja mladíci mali verbálne i fyzicky napadnúť manželský pár, ktorý ich napomenul kvôli hlučnému a neslušnému správaniu. Vyšetrovateľ už navrhol podanie obžaloby.

Podľa polície ide o expresné ukončenie vyšetrovania útoku, ktorý sa odohral 22. mája pred polnocou v linke číslo 83 v smere do Dúbravky. „Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV po vykonaní všetkých procesných úkonov ukončil prípravné konanie, a to podaním návrhu na podanie obžaloby do rúk prokurátora,“ informovali muži zákona. „Obvinení budú mať teraz možnosť uzavrieť s prokurátorom dohodu o vine a treste, alebo pôjde celá vec na súd,“ doplnili.

K incidentu došlo v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Obvinení mladíci majú mať na svedomí zranenia 52-ročného muža a jeho 50-ročnej manželky, ktorú museli operovať. Agresorov malo vyprovokovať, že pár ich upozornil na ich hlučné a neslušné správanie. Nespratníci mali vo vozidle MHD aj fajčiť a robiť okolo seba neporiadok. 


Súvisiace: FOTO Zoznámte sa s chlapcami, ktorí mali dobiť manželov v MHD! Pózy a frajerina na nete


„Zatiaľ čo prvý z dvoch obvinených zavretými päsťami niekoľkokrát udrel oboch manželov a jednému z nich spôsobil týmto konaním ťažké zranenia v oblasti hlavy, druhý obvinený sa následne začal so zdvihnutými rukami poškodeným manželom vyhrážať zabitím. Po vystúpení z vozidla MHD mali obaja obvinení mladíci v blízkosti poškodených manželov uviesť, že ak pôjdu na políciu, tak ich zabijú,“ opísala priebeh incidentu polícia.

Mladí muži boli za uvedené konanie obvinení pre trestné činy ublíženia na zdraví, vydierania, nebezpečného vyhrážania a výtržníctva. „Touto cestou sa ešte raz chceme poďakovať cestujúcim z autobusu, ktorí sa prihlásili na polícii a k veci vypovedali. Aj vďaka vám sme tento prípad urýchlene objasnili,“ dodali policajti.

Viac o téme: MHDManželiaÚtokMladíci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu