Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vodič na priechode zrazil tri chodkyne: FOTO Sestry sú ťažko zranené, polícia vyzýva k opatrnosti

Na priechode pre chodcov zrážka auta s tromi chodkyňami. Zobraziť galériu (4)
Na priechode pre chodcov zrážka auta s tromi chodkyňami. (Zdroj: KR PZ v Trnave)

TRNAVA – Štvrtkový večer v Trnave poznačilo nešťastie, ktoré sa stalo na priechode pre chodcov na Kollárovej ulici. Ťažké zranenia utŕžili dve sestry vo veku 64 rokov a ľahšie, s predpokladanou dobou liečenia asi dva týždne, žena vo veku 31 rokov.

„Na priechode pre chodcov pri právnickej fakulte došlo k zrážke s tromi chodkyňami, ktoré vošli na priechod z pravej strany,“ opísala udalosť krajská hovorkyňa polície Martina Kredatusová.

Na priechode pre chodcov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR PZ v Trnave)

V dôsledku zrážky utrpeli dve sestry vo veku 64 rokov ťažké a 31-ročná žena ľahšie zranenia s predpokladanou dobou liečenia asi dva týždne. Muži zákona podrobili 34-ročného vodiča z Trnavy, ktorý viedol auto Opel Astra, dychovej skúške na alkohol. Tá ukázala, že nepil. „Príčiny dopravnej nehody polícia vyšetruje, bolo začaté trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví,“ dodala policajná hovorkyňa.

Na priechode pre chodcov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR PZ v Trnave)

Polícia dokumentovala dopravnú nehodu, ktorá sa stala vo štvrtok (26.9.) približne o 17.50 h na priechode pre chodcov na Kollárovej ulici v Trnave. Spomínaný šofér šiel po Kollárovej ulici smerom k železničnej stanici.

Na priechode pre chodcov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR PZ v Trnave)

Polícia v tomto súvise apeluje na vodičov, aby sa počas jazdy plne sústredili na šoférovanie a aby dostatočne sledovali situáciu v cestnej premávke. „Obzvlášť treba zvýšiť opatrnosť v blízkosti priechodov pre chodcov a všímať si pohyb chodcov už na chodníku. Treba byť opatrný aj v súvislosti so svetelnými pomermi a zapadajúcim slnkom, ktoré môže byť ostré a spôsobiť oslnenie. Chodci by mali vstupovať na cestu, až keď je to pre nich bezpečné. Odporúčame všímať si vodičov, či ich vidia, či reagujú na ich prítomnosť a mať s nimi očný kontakt. Žiaľ, pri zrážke chodca s autom, chodec ťahá za kratší koniec a dôsledky sú neraz tragické,“ uviedla hovorkyňa polície.

Viac o téme: NehodaChodecTrnavaPriechod pre chodcov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu