Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Záblesk a potom šok: VIDEO Zábava na pláži nemala ďaleko od tragédie, chlapček (10) v kritickom stave

Vo francúzskej obci Vallauris takmer došlo k tragédii, chlapca vo vode zasiahol blesk.
Vo francúzskej obci Vallauris takmer došlo k tragédii, chlapca vo vode zasiahol blesk. (Zdroj: Reprofoto:cnews.fr)

VALLAURIS - Vo francúzskom meste Vallauris došlo v nedeľu ráno k nešťastiu, ktoré zázrakom neskončilo tragicky. Len 10-ročného chlapčeka zasiahol počas kúpania v mori blesk. Skončil v nemocnici a je v kritickom stave. Podľa svedkov bol príchod búrky veľmi náhly. Okrem chlapca zahraničné médiá neinformujú o ďalších zranených.

Dieťa bolo vo vode so svojim otcom. V tom istom čase si išlo do mora zaplávať viacero ľudí, nikomu ale ani vo sne nenapadlo, čo sa udeje o pár minút. Na bezpečnosť na pláži nik nedohliadal. V okamihu, keď sa odohrala desivá scéna, sa plavčíci ešte len chystali do práce."S kolegom sme išli všetko pripraviť, keď sme zrazu začuli hromy. Boli naozaj hlučné, mali sme strach. Potom sme počuli rodičov chlapca, ako kričia," opísal plavčík Johan Sainton pre bfmtv.com.

Búrka mala byť podľa svedkov nečakaná, intenzívna a veľmi krátka. Niektorí si všimli len jeden záblesk. Aj to však stačilo na to, aby chlapec skončil v kritickom stave v nemocnici v Nice. Podľa plavčíka, ktorý mu poskytoval prvú pomoc, bol na chlapca hrozivý pohľad. Tiekli mu sliny, podľa jeho slov nikdy nič podobné nevidel. "Som zvyknutý na popŕhlenie od medúzy alebo pichnutie od ježka. Ale nie na zásah bleskom," vysvetlil. Dieťa museli napokon oživovať za pomoci defibrilátora.

Prípadom sa momentálne zaiberá polícia. Šokovaným rodičom poskytol pomoc psychológ. O udalosti informovali viaceré francúzske médiá, medzi nimi aj CNews.

Viac o téme: MoreDieťaBlesk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu