Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dušan (61) spory riešil po svojom: Bratovi sa vyhrážal podpálením domu a smrťou, do tretice pritvrdil

Dušan sa svojmu bratovi mal začať vyhrážať zabitím a podpálením chalupy. Zobraziť galériu (3)
Dušan sa svojmu bratovi mal začať vyhrážať zabitím a podpálením chalupy. (Zdroj: KR PZ Trenčín)

POVAŽSKÁ BYSTRICA - Tak tomu sa povie zlé súrodenecké vzťahy. Dušan (61) mal v pondelok navštíviť svojho brata pod vplyvom alkoholu. Nešlo však o príjemné stretnutie. Súrodencovi sa mal viackrát vyhrážať smrťou, podpálením domu či auta, napokon sa vrátil vyzbrojený sekerou. K bratovražde však našťastie nedošlo. Prípad už je v rukách polície.

Bol pondelok, približne pol desiatej ráno. Dušan mal prísť posilnený alkoholom k bráne záhradnej chatky v jednej z obcí v okrese Považská Bystrica, kde prebýva jeho brat. "Dušan sa svojmu bratovi mal začať vyhrážať zabitím a podpálením chalupy. Brat na jeho slová nereagoval a schoval sa pred ním v drevenej šope," informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Mužovi však nestačilo, rozhodol sa, že sa vráti. Krátko predpoludním mal začať s ďalšími vyhrážkami. Bratovi mal hroziť, že ho zabije, podpáli mu dom aj auto. Pritom mal lomcovať s plotom v úmysle ho vyvaliť. "To sa mu však nepodarilo. Obvinený sa stále vyhrážal svojmu bratovi zabitím a podpálením domu. Opäť po tom, keď sa mu nepodarilo dostať dnu, odišiel," objasnila hovorkyňa.

Dušan sa svojmu bratovi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ Trenčín)

Do tretice sa mal vrátiť o pol piatej popoludní. To sa však už vyzbrojil sekerou. Mali nasledovať ďalšie vyhrážky, pletivo plota mal Dušan rozsekať a vojsť na pozemok. "Poškodený z obáv o svoj život a zdravie volal na políciu. Keď to útočník  počul, že brat volá políciu, odišiel s tým, že svojmu bratovi mal ešte povedať, že ho do týždňa zabije," priblížila E. Antalová.

Vzal nohy na plecia

Keď na miesto dorazila hliadka, Dušana už nenašli. Napriek tomu ho neskôr vypátrali a zadržali. Obvinili ho z prečinu nebezpečného vyhrážania. "Poverený príslušník  spracoval podnet na návrh na väzobné stíhanie obvineného. Sudca Okresného súdu v Považskej Bystrici  bude rozhodovať o jeho väzobnom stíhaní," dodala hovorkyňa s tým, že za uvedené skutky je trestná sadzba v zmysle zákona na šesť mesiacov až tri roky.

Viac o téme: SúrodenciVyhrážanieSúd Považská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu