Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kim Kardashian klepli po prstoch: MASTNÁ POKUTA za reklamu… Uff, to sa jej moc neoplatilo!

Kim Kardashian musí zaplatiť milión dolárov pokutu. Zobraziť galériu (2)
Kim Kardashian musí zaplatiť milión dolárov pokutu. (Zdroj: YouTube)

LOS ANGELES - Toto nebol dobrý krok! Kim Kardashian (45) je vplyvnou influencerkov, ktorá dokáže odpromovať naozaj čokoľvek. Od vlastných produktov, cez módu až po toaletný papier. Najnovšie sa rozhodla zabrdnúť do sveta kryptomien. No dnes by si zrejme za tento nápad radšej dala jednu po papuli. Úrady jej totiž pekne klepli po prstoch. Musí zaplatiť mastnú pokutu... Na reklame pritom zarobila 5-krát menej!

Kim Kardashian je jednou z najväčších televíznych hviezd súčastnosti. Jej meno je natoľko silné, že dokáže urobiť reklamu čomukoľvek. Najnovšie sa rozhodla svojim sledovateľom posunúť informáciu o kryptomenách. Na jeden dôležitý detail pri tom však zabudla. Neuviedla totiž, že jej za to zaplatili, ani koľko. 

Galéria: Kim Kardashian

Zo zákona pritom mala tú povinnosť. Navyše nešlo o malú sumičku peňazí. Za reklamu týkajúcu sa tokenov, čo je kryptoaktívum, Kim zinkasovala 250 tisíc dolárov, čo je v prepočte 252 143 eur. A vyrobila si tým veľký problém. „Federálne zákony o cenných papieroch jasne hovoria, že akákoľvek celebrita alebo iná osoba, ktorá propaguje cenný papier, týkajúci sa kryptoaktív, musí zverejniť povahu, zdroj a výšku odmeny, ktorú obdrží za propagáciu,“ informoval riaditeľ odboru pre vymáhanie práva americkej Komisie pre cenné papiery a burzy. 

Kim obvinenie síce nepriznala, ani nepoprela, no zaviazala sa, že najbližšie 3 roky nebude robiť reklamu na žiadne kryptoaktíva. Navyše zaplatila poriadne mastnú sumičku. V rámci mimosúdneho vyrovnania vyplatila pokutu + súdne trovy vo výške 1,26 milióna dolárov, čo je v prepočte 1,27 milióna eur. 

„Tento prípad je pripomienkou toho, že pokiaľ celebrity alebo influenceri propagujú niektoré investičné záležitosti, v rátane cenných papierov alebo kryptoaktív, neznamená to, že sú vhodnými investičnými produktami pre všetkých,“ uviedol pre CNBC.com Gary Gensler, predseda Komisie pre cenné papiere a burzy. No hoci Kim na reklame prerobila milión dolárov, pri jej bežných príjmoch to na svojom bankovom účte zrejme ani nepocítila. 

Kim Kardashian
Zobraziť galériu (2)
Kim Kardashian  (Zdroj: nbc)

Viac o téme: Kim Kardashian
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu