Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Herec Matej Landl si ZASPOMÍNAL na nebohého Heribana (†43): Čo ste sa zbláznili? ZABÁVAJTE SA!

Matej Landl si zaspomínal na svojho zosnulého hereckého kolegu Dana Heribana Zobraziť galériu (12)
Matej Landl si zaspomínal na svojho zosnulého hereckého kolegu Dana Heribana (Zdroj: Maarty von B / TV Markíza)

BRATISLAVA - Herec Matej Landl (59) si počas príležitosti slávnostnej premiéry nového slovenského filmu s názvom Tak zle, ako sa len dá, zaspomínal aj na svojho nebohého mladšieho kolegu a kamaráta Daniela Heribana (†43), ktorý nás včera opustil. Slová hľadal veľmi ťažko...

Včera večer sa v jednom z bratislavských kín konala slávnostná premiéra nového slovenského filmového počinu od režiséra Viktora Csudaia Tak zle, ako sa len dá. Veru, samotný deň začal presne v tom duchu, ako vypovedá názov filmu. 

Vo veku 43 rokov zomrel slovenský herec Daniel Heriban. Keďže sa na spomínanej premiére objavil aj umelec a jeho veľmi dobrý kamarát Matej Landl, spýtali sme sa ho, ako si spomína na svojho dnes už nebohého mladšieho kolegu.

Matej Landl s rodinou
Zobraziť galériu (12)
Matej Landl s rodinou  (Zdroj: Maarty von B)

„Vzhľadom k tomu, čo sa dnes udialo, tak sú moje pocity veľmi smutné. Myslel som si, že táto premiéra bude mať oveľa slávnostnejší charakter a aj dnešný názov filmu hovorí o dnešnom ráne, kedy nás opustil Dano Heriban,“ začal rozprávať herec s hrčou v krku a so smútkom v hlase.

No napriek smútku presne vedel, čo by jeho herecký kolega z markizáckej Hornej Dolnej nechcel. „Určite by si neželal, aby sme zrušili dnešnú premiéru. A ako profesionál by povedal... Čo ste sa zbláznili? Užite si premiéru. Zabávajte sa,“ poznamenal Matej s úsmevom na tvári pri spomienkach na Daniela Heribana „Ak by teraz počúval, tak sa určite smeje a povedal by: Dobre hovoríš, Maťo,“ podotkol herec.

Aj keď slová hľadal ťažko a sám bol z toho v šoku, vrátil sa k ich spoločným chvíľam, ktoré prežili počas nakrúcania spomínaného seriálu Horná Dolná. „Predstavte si, že my sme točili 8 rokov. Čiže, keby som to mal zrátať a dať dokopy, tak sme boli spolu 2 roky vkuse na pľaci. Tam vtipných momentov a najmä vďaka nemu sa stávalo dennodenne niekoľko. Už len samotná spolupráca s ním bola skvelá. Tie jeho postrehy a vtipnosť, na ktorej sme sa tak strašne všetci veľmi smiali,“ zalovil umelec vo svojej pamäti.

Herec Matej Landl si
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Dokonca mali spolu ešte ďalšie plány a spoločné vízie, ako informoval portál markiza.sk. „S Danom nám odišiel člen rodiny. Pred dvoma dňami som sa s ním stretol v televízii úplnou náhodou. Doslova sme si padli do náručia a veľmi sme sa tešili, že sme sa stretli a bavili sme sa, aké by bolo fajn, keby sa eventuálne natočil ešte film Horná Dolná,“ povedal herec.

„Čo sa dá na to povedať, bol to obrovský šok a neskutočne smutná správa, pretože bol to jeden významný človek, skvelý umelec, či už v komediálnych alebo dramatických postavách. Jednoducho je to obrovská strata pre slovenskú kultúru,“ dodal Landl na záver nášho rozhovoru.

Česť jeho pamiatke.

Viac o téme: Dano HeribanMatej Landl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu