Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kritika slovenských reštaurácií od markizáckeho ŠÉFKUCHÁRA: TOTO sú ich najčastejšie CHYBY!

Šéfkuchár Martin Novák Zobraziť galériu (12)
Šéfkuchár Martin Novák (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - V novej markizáckej reality šou s názvom Na nože sa predvedie ostrieľaný šéfkuchár Martin Novák (37), ktorý bude hodnotiť kvalitu slovenských reštaurácií a učiť ich, ako správne a čo najefektívnejšie variť. No počas natáčania padali aj škaredé slová a kritikou rozhodne nešetril. Preboha, je to vážne až tak zlé?

Rozhovor so šéfkuchárom Martinom Novákom (Zdroj: Maarty Von B)

Už zajtra sa diváci televízie Markíza môžu tešiť na novú reality šou o varení Na nože, ktorej hlavnou tvárou je uznávaný slovenský šéfkuchár Martin Novák. V jeho prítomnosti sa budú pracovníci v slovenských reštauráciách miestami aj potiť od strachu, ale zároveň im aj ako majster vo svojom odbore dokáže dať cenné rady na nezaplatenie.

Generálny riaditeľ TV Markíza Matthias Settele a šéfkuchár Martin Novák
Zobraziť galériu (12)
Generálny riaditeľ TV Markíza Matthias Settele a šéfkuchár Martin Novák  (Zdroj: Ján Zemiar)

Pre Topky.sk okrem iného prezradil, ako vníma slovenské reštaurácie, aké robia najčastejšie chyby a na čo by si mali dávať pozor. „Slovenské reštaurácie sú rozdelené do niektorých kategórií. Sú to reštaurácie, ktoré sú fine diningové, kde je už koncept, za ktorým stojí kvalitný šéfkuchár, a potom sú reštaurácie štandardné,“ začal vo všeobecnosti s popisom gastra na Slovensku a neskôr sa rozhovoril a povedal, v čom vidí najväčší problém.

Šéfkuchár Martin Novák v novej markizáckej reality šou Na nože
Zobraziť galériu (12)
Šéfkuchár Martin Novák v novej markizáckej reality šou Na nože  (Zdroj: Ján Zemiar)

„Chýba im dobrý personál. Po tom Covide je všetko úplne inak, Jednak generácia dobrých ľudí, šéfkuchárov, čašníkov odišla do iného segmentu a tak dúfam, že sa nájde nová mladá generácia, ktorá bude chcieť robiť toto pekné remeslo. Chýba fakt ten personál, ktorý to má rád a robí to rád, pretože reštauráciu robí hlavne dobrý kuchár, čašník, aby si sa hlavne dobre cítil a dal si dobré jedlo,“ poukázal Martin na fakt, že najväčšou chybou sú predovšetkým nekvalifikovaní ľudia.

„Tí ľudia niektorí nie sú kvalitní,“ zdôraznil v našom rozhovore šéfkuchár a prešiel k ďalšiemu zásadnému nedostatku. „Niektoré kuchyne sú veľmi zanedbané, čo sa týka hygieny. Niekde sa varia polotovary a je to také náročné,“ poznamenal Martin, ktorý veru mal čo robiť aj počas natáčania, aby sa zachoval ako skutočný profesionál a nevybuchol ako sopka.

Šéfkuchár Martin Novák v novej markizáckej reality šou Na nože
Zobraziť galériu (12)
Šéfkuchár Martin Novák v novej markizáckej reality šou Na nože  (Zdroj: Ján Zemiar)

Kritikou veru rozhodne nešetril a dokonca nám prezradil aj to, že má svoje obľúbené miesta, kam sa chodí rád najesť. Ale pozor! Ak je s niečím nespokojný, ozve sa. Hoci zvykne dať aj druhú šancu, ak sa podobná chyba z ich strany zopakuje, už u neho nadobro skončili. 

Martin nám taktiež prezradil, čo najradšej z jedál pripravuje a naopak, čo mu zas vyslovene vadí a čoho má takpovediac dosť. Viac sa už dozviete z nášho rozhovoru vyššie.

 

Viac o téme: Na nožeMartin Novák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu