Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vážne chorý Otto Weiter (66): RAKOVINA... Lekári mu našli 2 nádory - jeden mal 10,5 cm!

Otto Weiter bojuje s vážnou diagnózou. Zobraziť galériu (2)
Otto Weiter bojuje s vážnou diagnózou. (Zdroj: ZVTV)

BRATISLAVA - V posledných rokoch dáva spevákovi Ottovi Weiterovi (66) osud poriadne zabrať. V roku 2019 mu lekári oznámili, že má vážne choré srdce, v roku 2020 náhle prišiel o manželku Andreu Fisher (†47), potom dvakrát upadol do kómy... No a keď to už vyzeralo, že konečne našiel šťastie po boku novej priateľky Petry Maxin (42), prišla ďalšia zdrvujúca správa - lekári mu na hrubom čreve našli 2 zhubné nádory. Jeden z nich mal až 10,5 cm!

Po smrti manželky a vážnych zdravotných problémoch si Otto Weiter po boku novej priateľky Petry Maxin konečne začal opäť užívať život. Pred Vianocami sa dvojica pustila do prerábania domu, tešila sa na spoločný život plný lásky a pokoja. No bohužiaľ, krásne plány opäť prerušila zdrvujúca správa - lekári mu diagnostikovali rakovinu hrubého čreva. 

„Na vyšetrení mi zistili, že mám dva nádory a obidva karcinogénne,“ prezradil pre Nový Čas Nedeľa Otto Weiter, ktorý musel okamžite podstúpiť dve operácie, aby mu nádory vyoperovali. „Najprv bolo treba odstrániť väčší nádor, umiestnený nižšie. Bol veľký desať a pol centimetra. Počas operácie som bol pri vedomí, nádor vyberali zospodu, podobne, ako keď vám robia kolonoskopiu,“ uviedol Otto. 

Mesiac po prvej operácii ho čakal druhý zákrok. Ten prebehol 11. marca. A hoci druhý nádor bol podstatne menší, bol umiestnený vyššie a prerastený cez stenu čreva. Spevákovi tak museli z neho odobrať až 35 centimetrov. No napriek komplikáciám operácia dopadla úspešne. „Rátal som so všetkým, dokonca som napísal závet! Pripravil som sa na to, čo keby...“ priznal Weiter. 

„Celý život vám ide hlavou, že čo bude, keď tu nebudem... Aj to, že čo bude s ľuďmi, ktorí tu zostanú. Vždy sa nájdu nejaké nevysporiadané veci. Mám dom, veľkú záhradu, bazén a zrazu si uvedomíte, že sa treba postarať o triviálne veci. Petrin syn Leo má 15 rokov, musel som mu vysvetliť, s čím sa ako pracuje, čo sa kde zapína. Myslel som na všetko. Závet som písal v nemocnici niekoľko dní a musím povedať, že to vôbec nebolo jednoduché. Stále som však dúfal, že sa po operácii preberiem a závet zostane niekde založený,“ dodal Otto.

A našťastie závet nateraz naozaj môže schovať do zásuvky. „Mám druhé štádium rakoviny, čo je vraj veľmi dobré. Tým, že mi pre istotu vzali až toľko centimetrov čreva a markery, ktoré robili na 32 odberoch z uzlín, vychádzali na nulu, viem, že rakovina v tejto chvíli nie je nikde inde rozlezená. Momentálne mi nenasadili ani chemoterapiu. Rádioterapiu nemôžem absolvovať kvôli srdcu. Musím chodiť na kontroly,“ dodal Weiter. A my mu prajeme už len veľa zdravia a skoré zotavenie!

Otto Weiter s novou priateľkou Petrou Maxin.
Zobraziť galériu (2)
Otto Weiter s novou priateľkou Petrou Maxin.  (Zdroj: Facebook OTTO Weiter & PETRA Maxin official)

Viac o téme: Otto Weiter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu