Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Markizácky porotca pochoval otca (†93): Posledná rozlúčka pod dohľadom ochranky!

Vojta Dyk pochoval otca. Zobraziť galériu (5)
Vojta Dyk pochoval otca. (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Vojtěch Dyk (36) je u nás známy ako herec, spevák a porotca markizáckej šou The Voice. No pred pár dňami sme na Topkách informovali, že aktuálne tento talentovaný umelec prežíva obrovský smútok - zomrel mu otec. V piatok sa so spisovateľom a literárnym historikom Radkom Pytlíkom (†93) konala posledná rozlúčka. Dohliadala na ňu ochranka!

Radko Pytlík zomrel v pondelok doma obklopený svojou rodinou. „Manžel bol chorý. Ale, našťastie, bol jeho odchod krátky a netrpel. Všetci sme boli v posledných chvíľach pri ňom,“ povedala Blesku vdova Věra, ktorá mu porodila syna Vojtěcha, keď mal spisovateľ 57 rokov. 

Informácie o poslednej rozlúčke s literárnym historikom rodina do poslednej chvíle tajila. Navyše najala aj početnú ochranku, ktorá strážila pozostalých a dohliadala to, aby sa do strašnického krematória nedostal nikto nepozvaný. 

Pohreb sa konal v piatok hodinu predpoludním. „Zaznelo hneď niekoľko operných árií, ktoré pán Pytlík tak miloval, a raz zaznela aj Vojtova pieseň Modlitba, ktorú mu Radko veľmi chválil a bol z nej nadšený,“ opísal smútočný hosť. Aj toho podľa českého denníka Blesk zaskočilo, koľko bodyguardov bolo na mieste. 

„To bolo trochu zbytočné a dosť to rušilo obrad. Neustále sa presúvali v sieni a pozerali na ľudí, či náhodou nevyťahujú mobily. Keby stáli pri dverách a kontrolovali pozvánky, tak je to v poriadku, ale toto bolo príliš,“ posťažoval si po obrade. 

Na poslednej rozlúčke s Radkom Pytlíkom nemohla chýbať ani manželka Vojtu Dyka, Tatiana.
Zobraziť galériu (5)
Na poslednej rozlúčke s Radkom Pytlíkom nemohla chýbať ani manželka Vojtu Dyka, Tatiana.  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Vojta DykRadko Pytlík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu