Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Markizácky porotca prišiel o otca: Mal ho takmer v 60-ke a... Rozdielne priezvisko!

Vojtěch Dyk Zobraziť galériu (3)
Vojtěch Dyk (Zdroj: TV MARKÍZA)

PRAHA - Vojtěch Dyk (36) je u nás známy ako herec, spevák a porotca markizáckej šou The Voice. V týchto dňoch umelec prežíva obrovský smútok. Prišiel o svojho otca, spisovateľa a literárneho historika Radka Pytlíka (†93).

Radko Pytlík zomrel v pondelok doma obklopený svojou rodinou. „Manžel bol chorý. Ale našťastie bol jeho odchod krátky a netrpel. Všetci sme boli v posledných chvíľach pri ňom,” povedala Blesku vdova Věra. 

Vojtěch Dyk so svojimi rodičmi
Zobraziť galériu (3)
Vojtěch Dyk so svojimi rodičmi  (Zdroj: Profimedia)

Syn Vojtěch prišiel na svet, keď mal jeho otec 57 rokov. Napriek tomu mal Pytlík pochopenie aj pre jeho spevácku kariéru – Dyk bol kedysi súčasťou kapely Nightwork, ktorá mala v repertoári piesne ako Já jsem gay alebo Tepláky. „Vojtova činnosť ma fascinuje. Je málo jeho koncertov, ktoré som nenavštívil,” prezradil spisovateľ v začiatkoch synovej kariéry. 

Napriek veľkému vekovému rozdielu mali pekný vzťah, mnohých preto zaráža, že Vojtěch sa nevolá po svojom otcovi. Išlo však len o čisto praktickú záležitosť. Jeho mama sa bála, že by si deti v škole robili z neho posmech, keby sa volal Pytlík, a tak mu dala svoje priezvisko za slobodna. 

Markizácky porotca prišiel o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)
 

Viac o téme: Vojtěch Dyk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu