Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

MRAZIVÉ slová Vojtu Dyka o smrti otca: Prisnil sa mu a... Z nemocnice ho musel UNIESŤ!

Vojtěch Dyk začiatkom roka prišiel o svojho otca. Zobraziť galériu (10)
Vojtěch Dyk začiatkom roka prišiel o svojho otca. (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Po veľmi dlhej dobe sa český herec a hudobník Vojtěch Dyk (37) ako tak zmieril so smrťou svojho otca, historika a spisovateľa Radka Pytlíka (†93). Ten žiaľ podľahol zdravotným komplikáciám začiatkom tohto roku a známy umelec, ktorého u nás verejnosť registruje najmä zo seriálového Pána profesora, to prežíval ťažko. Napriek tomu, si zaspomínal na najkrajšie chvíle a až teraz o nich prehovoril. Hoci so slzami v očiach, ale s úsmevom na perách popísal svoj príbeh, z ktorého vám pôjde doslova mráz po chrbte.

Odchod blízkeho človeka, patrí v živote človeka azda k najťažším. O tom vie svoje aj známy český herec Vojtěch Dyk, ktorý začiatkom roka prišiel o svojho otca, spisovateľa Radka Pytlíka (†93). Ten v posledné chvíle svojho života chodil len po doktoroch a niet sa čomu čudovať, že v nemocničnom prostredí nechcel zostať a radšej by bol doma so svojou rodinou.

„Cítili sme a vedeli, že otec chcel ísť domov. My sme ho tiež chceli mať doma,“ povedal herec v podcaste Cesta domov. Avšak Radkov náhly odchod z nemocnice sa nemocničnému personálu vôbec nepáčil a podľa slov Vojtěcha, im doktor vyslovene kládol na srdce, aby ho tam nechali. No herec sa zdôveril s príhodou, z ktorej až mrazí. 

„Ale ja som mal sen, že je otec na operačnej sále a volá na mňa – Vojtišku, pomoc! A to ma prebudilo, okamžite som kontaktoval Katarínu Rusínovú, ktorá mi poradila, že ak to tak cítime, nech ho z nemocnice okamžite vezmeme domov,“ popísal dôvod, prečo sa svojho otca rozhodol doslova uniesť z nemocnice. Chcel pre neho vždy len to najlepšie a jednoducho vedel, že musí dať na svoje vnútorné pocity a chcel, aby jeho otec nakoniec mohol odísť na druhý svet pri svojej rodine.

MRAZIVÉ slová Vojtu Dyka
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Vojta Dyk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu