Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Osudná nehoda Mariky Gombitovej: Lehotský ju „donútil“!

Ján Lehotský a Marika Gombitová Zobraziť galériu (3)
Ján Lehotský a Marika Gombitová (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Všetko mohlo byť inak! Speváčka Marika Gombitová mala pred rokmi nehodu pri návrate z Brna. Pôvodne však na koncert cestovať nechcela, necítila sa totiž dobre. Išlo ale o posledné vystúpenie s Mirom Žbirkom v zostave a Janko Lehotský vyhlásil, že nie je možné ho odložiť.

Speváčka Marika Gombitová mala len 24 rokov, keď bola účastníčkou desivej nehody. „Zrazu sa pred nami na diaľnici objavil veľký snehový jazyk. Auto dostalo šmyk a pretože okolo novej diaľnice ešte neboli zvodidlá, kotúľali sme sa po poli. Stratila som vedomie a prebrala som sa, až keď sa ma Andrea snažila vyprostiť spod auta, ktoré má čiastočne zavalilo,” uviedla v rozhovore, ktorý pre iDnes.cz urobil autor knihy o Marike Miroslav Graclík. 

Osudná nehoda Mariky Gombitovej:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Galéria: Marika Gombitová

Gombitová a jej kamarátka sa vtedy vracali z koncertu v Brne. Mladá speváčka pritom ale chcela svoju účasť odrieknuť. „Bola som nachladnutá, mala som teplotu a dopoludnia som volala kapelníkovi Jankovi Lehotskému, že som chorá, či by sa nedal koncert preložiť na iný termín. Že by som zostala v Bratislave a liečila sa. Janko povedal, že to nie je možné, aby som do Brna prišla,” prezradila

30. novembra 1980 mali totiž posledný koncert Modusu s Mirom Žbirkom v zostave. Ako speváčka priznala, hoci sa koncert vydaril, v zákulisí vládla ponurá atmosféra. Lehotský a Žbirka sa totiž nerozchádzali v najlepšom. 

Osudná nehoda Mariky Gombitovej:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: OPUS)

Viac o téme: Marika GombitováJán Lehotský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu