Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Smutný koniec legendárneho Ladislava Potměšila (†75): Zomieral hluchý a nemý!

Ladislav Potměšil zomieral hluchý a slepý. Zobraziť galériu (2)
Ladislav Potměšil zomieral hluchý a slepý. (Zdroj: Tv Nova)

PRAHA - V pondelok Česko a Slovensko zasiahla správa o náhlej smrti českého herca Ladislava Potměšila (†75). Legendárny predstaviteľ majora Maisnera z trilógie Byl jednou jeden polda bojoval od roku 2016 s rakovinou. A tá sa na jeho tele poriadne vyzúrila. Hlasivky mu spálili chemoterapiami a začal mu odchádzať aj sluch. Zomieral hluchý a nemý!

Napriek vážnej diagnóze sa Ladislav Potměšil snažil držať pri sile. Každé ráno, kým mu to choroba dovoľovala, preto cvičil. Jeho telo mu však postupne vypovedalo službu. Najprv mu začal odchádzať sluch, no s tým sa postupne vyrovnal. Neskôr však prišiel už aj o hlas. Hlasivky mu totiž spálili chemoterapiami. Prezradil to jeho kamarát, herec Martin Zahálka.

Galéria: Ladislav Potměšil

„Asi pred mesiacom som mu písal, že by som ho navštívil. To mi neodpovedal, ale manželka Jája mi napísala, že mu ožarovaním spálili hlasivky, takže nemohol hovoriť. A že mi zavolá, až ho budem môcť navštíviť. Bohužiaľ, už mi potom telefonovala až túto zlú správu,“ povedal pre eXtra.cz herec a dabér známy zo seriálu Policie Modrava. 

Toho informácia o smrti blízkeho priateľa veľmi zasiahla, no uvedomuje si, že to bolo vykúpenie - nielen pre samotného herca, ale aj jeho manželku. „Musím ju vyzdvihnúť, pretože sa o neho posledné roky nádherne starala. Pre nich oboch to je určitým spôsobom vyslobodenie,“ dodal herec. 

Potměšil od roku 2016 bojoval so zákernou rakovinou, ktorú mu lekári objavili vo vnútri stavca. Ako však povedal jeho syn, ťažko určiť, čo bolo príčinou jeho smrti. „Tých príčin tam bolo viac, je zložité povedať, na čo zomrel,“ prekvapil svojimi slovami zronený syn Jan Potměšil. 

Ladislav Potměšil s manželkou Jájou.
Zobraziť galériu (2)
Ladislav Potměšil s manželkou Jájou.  (Zdroj: ČT)

Viac o téme: Ladislav Potměšil
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu