Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Drsná skúsenosť Dana Heribana: Vyhrážky smrťou, strach o rodinu!

Dano Heriban Zobraziť galériu (4)
Dano Heriban (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Po tom, ako sa v relácii Pumpa spomínala smrť bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, diváci sa búrili a volali po zrušení programu. Dano Heriban, ktorý je jednou z jeho tvárí, teraz priznal, že mu chodili nepríjemné správy a neustále kontroloval svoju rodinu, či sú všetci v poriadku.

Niekoľko týždňov po tejto nešťastnej udalosti komentovala smrť Milana Lučanského v satirickej relácii ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Mnohí diváci sa vyjadrili negatívne na sieti Facebook, lenže ako teraz vyšlo najavo, viacerí osobne kontaktovali aj herca Dana Heribana. 

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/RTVS)

Ten sa najnovšie objavil v relácii Na scéne, ktorú na stránke aktuality.sk vedie novinár Marek Vagovič. Toho zaujímalo, či hercovi ľudia nenadávajú za názory, ktoré prezentuje jeho postava v Pumpe. „Osobne nie. Stala sa tak dávnejšie, v tom januári po odvysielaní časti, kde bola ministerka Kolíková, tak tam sa stala zásadná zmena. To vlastne prvý a poslednýkrát v mojom živote mi prišlo také množstvo správ,” prezradil Heriban.

Ako ho moderátor doplnil, podľa jeho informácií išlo aj o vyhrážky smrťou. „Hrozné veci mi chodili. Veľmi, veľmi zlé a vtedy som pochopil, že tak toto je úplne cez. Jednak mi z toho bolo veľmi zle a samozrejme, že som to riešil, či už doma, či s kolegami – to bolo iba o tom, čo sme odvysielali. Tam som pochopil, že ľudia si zamieňajú tvoju postavu za teba a vôbec, že niečo také sa dočítam, že budem chodiť s obavami domov a ozývať sa rodine, či je všetko ok, to je strašné,” uviedol komik.

Drsná skúsenosť Dana Heribana:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Dokonca v tom čase mali pri nakrúcaní aj ochranku. „Ono to potom vyšumelo po nejakom čase, ale bolo to strašne nepríjemné, bolo nám z toho zle a uvažovali sme všelijako, či to má vôbec význam, ako to celé uchopiť a ako pokračovať ďalej,” prezradil herec. Je však presvedčený, že to v relácii nijako neprehnali. „Myslím si, že jediné, čo sa nedomyslelo, bolo to načasovanie, že to bolo veľmi krátku dobu po jeho smrti. Bola to veľmi háklivá téma v nevhodnom čase ešte. To, čo povedala ministerka, to povedala ministerka, to jej nikto nenapísal,” povedal. 

Skúsenosť s nepríjemnými správami pritom mal už niekoľko mesiacov predtým, keď komentoval opozičné protesty bez rúšok na brehu Dunaja, ktoré sa konali 17. novembra 2020. Dokonca svoj názor potom z Facebooku stiahol. „Začalo mi chodiť toľko škaredých vecí úplne všade a tak sa to rozmohlo, že ma to samého prekvapilo. Veľmi ma to šokovalo. Ja som mal zaplavený telefón žlčou a nemám to za potreby. Radšej som to stiahol, lebo nepotrebujem sa takýmito vecami zapodievať,” vysvetlil vymazanie svojho statusu. 

Drsná skúsenosť Dana Heribana:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Dano Heriban
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu