Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Česká legenda odhalila trpké tajomstvo: Pochádza z najchudobnejších pomerov… Jedlo mali presne rozpočítané!

Jiřina Bohdalová sa hnevá na klebety, že je lakomá. Zobraziť galériu (5)
Jiřina Bohdalová sa hnevá na klebety, že je lakomá. (Zdroj: RTVS)

PRAHA - Česká herečka Jiřina Bohdalová (89) priznala, že ju mrzia reči, ktoré o nej kolujú. Hovorí sa totiž, že je lakomá. Skutočnosť je však iná - život ju naučil byť šetrnou. Pochádza totiž z najchudobnejších pomerov. Jedlo mali na týždeň presne rozpočítané!

Herečka to priznala v rozhovore pre iDNES.cz. „O mne sa okrem iného hovorí, že som lakomá alebo niečo také. Tí, čo ma poznajú, vedia, že to nie je pravda. Ja len neviem byť rozhadzovačná, práve preto, že pochádzam naozaj z najchudobnejších pomerov,“ prezradila Bohdalová, ktorá si ako dieťa nemohla zobrať jedlo, kedykoľvek chcela. 

Galéria: Jiřina Bohdalová

„U nás doma nepripadalo do úvahy zjesť niečo zo špajze a neopýtať sa. Pretože mama mala jedlo presne rozpočítané, mäso mala len na nedeľu a vždy mi pripomínala, ušetriť môžeš len na hube,“ priznala Jiřina, ktorá sa navyše v 22 rokoch stala živiteľkou rodiny. A to bola ešte k tomu tehotná. Jej otca totiž na dlhých 15 rokov zavreli do väzenia.

„Mala som dvanásťročnú sestru, mamu, ktorá sa zrútila a ja som bola jediná, kto mohol tú rodinu živiť. A to som bola na škole. A ešte v inom stave. Takže som sa k tomu musela nejako postaviť, zapisovala som si každý päťdesiatnik. A na tej hube som pre nich šetrila, dala som im, ale sama som jedla hrozne,“ šokuje Bohdalová.

Od tej doby má v hlave zakódované, že si musí odložiť niečo aj na potom. „A to sa s vami vlečie celý život,“ priznala herečka, ktorú práve preto klebety o tom, že je lakomá, vytáčajú. „Toto si osobne beriem, pretože je to vyložená nepravda. Keď o mne napíšu, že mám multimilionára, tak to sa zasmejem. Ale toto je nepríjemné. Najmä, keď sa to opakuje, pretože tomu potom môžu ľudia uveriť,“ dodala.

Jiřina Bohdalová priznala, že pochádza z najchudobnejších pomerov.
Zobraziť galériu (5)
Jiřina Bohdalová priznala, že pochádza z najchudobnejších pomerov.  (Zdroj: TV JOJ)

Viac o téme: Jiřina Bohdalová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu