Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Smutná správa: Legendárny český hudobník (73) má rakovinu... Priznal to rovno vo vysielaní!

Bojuje s rakovinou! Zobraziť galériu (4)
Bojuje s rakovinou! (Zdroj: TV Barrandov)

PRAHA - Česko-slovenský šoubiznis zasiahla ďalšia smutná správa, Hoci v tomto období mnoho osobností bojuje s nákazou koronavírusom, nevyhýbajú sa ním ani iné zákerné ochorenia. Ikonický pesničkár František Nedvěd (73) priznal, že bojuje s rakovinou.

„Pustím to do sveta, nech to všetci vedia. Som v liečbe na chemoterapii, takže čakám, či sa to spraví, alebo nie," šokoval hudobník vo víkendovom rannom vysielaní rádia Impuls. Hoci by mnohí čakali, že bude hovoriť o ťažkom bojí s týmto ochorením, Nedvěd prekvapil svojim pozitívnymi prístupom. 

František Nedvěd priznal, že bojuje s rakovinou
Zobraziť galériu (4)
František Nedvěd priznal, že bojuje s rakovinou  (Zdroj: CT)

Hoci neprezradil, o aký druh rakoviny ide, akýkoľvek jej typ je vážnym a obávaným ochorením. On sa však nezdáva a verí, že svoj zápas vyhrá. „Náladu mám dobrú, ničomu nepodlieham, len sa liečim. Verím, že budúci rok bude lepší, než ten tohtoročný," vyjadril sa spevák a gitarista. Chorobu mu vraj lekári diagnostikovali krátko predtým, než Česko zasiahla pandémia koronavírusu, 28. decembra ho v nemocnici čaká tretia terapia. 

„Akonáhle mi to objavili, tak sa zakázalo spievať. Beriem to ako znamenie, že keď nemôžem spievať ja, tak nesmie nikto," vysvetľoval hudobník, ktorý kvôli svojej chorobe trpí aj hlasovú indispozíciou, obrnou hlasiviek. „Očakávam, že akonáhle sa opatrenia uvoľnia, tak sa mi hlas vylieči a budem môcť pokračovať vo svojej práci," dodal s nádejou Nedvěd.

Hudobníka čaká koncom decembra tretia terapia v nemocnici
Zobraziť galériu (4)
Hudobníka čaká koncom decembra tretia terapia v nemocnici  (Zdroj: YouTube)

Viac o téme: RakovinaFrantišek Nedvěd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu