Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ady Hajdu prišiel kvôli sochárovi o bradu: Myslel som, že ho zabijem!

Ady Hajdu prišiel o bradu. Zobraziť galériu (6)
Ady Hajdu prišiel o bradu. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Vždy dobre naladený a pozitívny herec Ady Hajdu (56) svoju prácu miluje. Predsa len však existuje niečo, čo na nej neznáša. A tým je niekedy náročnejšia premena na postavy. Ako sám tvrdí, sedieť v maskérni niekoľko hodín nie je jeho šálka kávy. Raz dokonca na túto časť svojej profesie doplatil. Mal dlhú bradu a kvôli sochárovi o ňu prišiel. Vtedy mal chuť ho zabiť!

Ady Hajdu sa nedávno ukázal v jojkárskom seriáli Bola raz jedna škola, kde stvárnil bláznivého profesora s podobou veľmi blízkou Einsteinovi. Keďže neznáša sedenie v maskérni, čo priznal týždenníku Eurotelevízia, radšej podstúpil trvalú, než by si nechal každý natáčací deň vytvárať na hlave kučery. Sú však situácie, kedy sa do rúk maskérov vložiť jednoducho musí. A raz sa mu to stalo osudným, teda jeho brade.

Galéria: Ady Hajdu

Keď totiž nakrúcal rozprávku Mahuliena, zlatá panna, museli mu odliať sochu, keďže jeho postava mala v príbehu skamenieť. V tom čase Hajdu, ktorý odjakživa srší optimizmom, nosil dlhú bradu. O tú však pri výrobe neživého Adyho prišiel. „Nosil som bradu a sochár, ktorý mi robil odliatok hlavy, bol buď pod parou alebo šetril vazelínou. Brada mi k hmote, ktorú mi naniesol na hlavu, prischla. Aby ma vyslobodili, musel ma z nej vystrihať, chlp po chlpe... Myslel som, že ho zabijem,“ povedal herec pre už spomínaný týždenník.

Na tento moment má doma dokonca aj spomienku, ktorá mu pripomína nielen nakrúcanie rozprávky. „Tú bustu mám stále doma a vždy, keď sa na ňu pozriem, spomeniem si, ako som tam päť hodín sedel, kým ma z nej vyslobodili,“ dodáva rodák z Bratislavy.

V rozprávke Mahuliena, zlatá panna museli Adymu vyrobiť sochu. Kvôli nej prišiel o bradu.
Zobraziť galériu (6)
V rozprávke Mahuliena, zlatá panna museli Adymu vyrobiť sochu. Kvôli nej prišiel o bradu.  (Zdroj: Slovenská filmová tvorba Koliba)

Viac o téme: Ady Hajdu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu