Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

ŠOK na módnych dňoch: Nahé penisy a šušky na móle... TOTO u nás nemá obdoby!

Módna šou, aká tu ešte nebola... Zobraziť galériu (6)
Módna šou, aká tu ešte nebola... (Zdroj: pixabay.com)

PRAHA - Fúúú tak toto už je poriadna nálož! Tí, ktorí sa zúčastnili na jednej z módnych prehliadok v rámci pražského Fashion Weeku, sa nestačili čudovať. Na mólo sa totiž nedostala najnovšia kolekcia, ale niečo oveľa silnejšie. A šokujúcejšie...

O poriadny rozruch sa postarala česká módna návrhárka Iva Burkertová (26). Tá sa netají tým, že sama nerada míňa za oblečenie a neváha vyhľadávať napríklad aj nosené kúsky z druhej ruky. Pred niekoľkými rokmi si kráska založila vlastnú módnu značku, a práve jej "novú kolekciu" odprezentovala na jednej z najprestížnejších udalostí v Čechách, pražskom Fashion Weeku.

Návrhárka Iva Burkertová sa postarala o poriadny rozruch.
Zobraziť galériu (6)
Návrhárka Iva Burkertová sa postarala o poriadny rozruch.  (Zdroj: Instagram I.O.B.)

Prehliadka kolekcie bola povolená len pre plnoletých hostí a aj to naznačovalo, že nebude všetko s kostolným poriadkom. Na mólo sa totiž nedostali nápadité módne kúsky, ale modelky a modeli tak, ako ich príroda stvorila. Obecenstvu sa tak naskytol pohľad na obnažené prsia či rozkroky. Nejde však o to, že by mladá návrhárka nestihla svoju kolekciu došiť. Netradičným gestom chcela poukázať na problém takzvanej "rýchlej módy".

Na pražské mólo vybehli nahé modelky a modeli.
Zobraziť galériu (6)
Na pražské mólo vybehli nahé modelky a modeli.  (Zdroj: Instagram Odivi)

Pražský Fashion Week ovládli úplne nahé telá.
Zobraziť galériu (6)
Pražský Fashion Week ovládli úplne nahé telá.  (Zdroj: Instagram Odivi)

„Všetky modelky a modeli boli nahí. Žiadne oblečenie. Snažili sa ukázať, aká je móda neudržateľná, a že jej spotrebu treba zastaviť,“ napísala módna značka Odivi, za ktorou sa skrýva práve Iva Burkertová. „Zamýšľam sa, koľko peňazí stála táto šou, nehovoriac o čase, no pre takmer žiadny profit,“ podelila sa ďalej o svoju úvahu o módnom priemysle. „​Padám únavou, ale som neskutočne šťastná, že toľko ľudí malo odvahu sa postaviť za túto tému! A to nie je koniec, to je len začiatok. Vyspím sa na to a pustíme sa do diskusie!“ zastrája sa svoj zámer rozvíjať aj ďalej.

Mladá návrhárka chcela gestom upozorniť na neudržateľnosť a rýchlosť módy a jej dopad na život.
Zobraziť galériu (6)
Mladá návrhárka chcela gestom upozorniť na neudržateľnosť a rýchlosť módy a jej dopad na život.  (Zdroj: Instagram I.O.B.)

Podobné zážitky sa doposiaľ na našich Bratislavských módnych dňoch neobjavili, a ktovie, či sa tak niekedy vôbec stane. O zatiaľ najväčší rozruch sa v posledných ročníkoch postarala kontroverzná Alex Wortex, ktorá je už notoricky známa tým, že pripomína skôr manekýnu z vitríny obchodu pre dospelých, než fashion blogerku. Či sa tento ročník aj na našich mólach objaví niečo nezvyčajné, to uvidíme už v polovici septembra, kedy sa Bratislavské Módne Dni rozbehnú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu