Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Voliči chcú politický reštart! Vnímajú, že štát nefunguje: Potom sú ochotní voliť extrémistov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Voliči chcú a potrebujú podľa prieskumov politický reštart. Uviedol to sociológ a šéf agentúry AKO Václav Hřích. Dodal, že volič, ktorý sa nezaujíma o problémy do hĺbky, vníma iba to, že štát nefunguje, a potom je ochotný voliť extrémne riešenia.

„Už niekoľko rokov sú ľudia svedkami politického rozkolu. Vnímajú, že tu je konflikt ekonomický, politický či justičný. Ľudia chcú menej hádok a viac riešení,“ uviedol sociológ. Ďalej povedal, že ľudia potrebujú niekoho, kto vie zabojovať, či už s klimatickou alebo rysujúcou sa ekonomickou krízou.

„Na Slovensku však momentálne vidíme len vzájomné obviňovanie vládnych a opozičných strán za to, čo je zlé,“ poznamenal Hřích. Dodal, že už dlho na Slovensku nemá žiadny politik dôveryhodnosť nad 50 percent a šancu osloviť ľudí má práve nový politický subjekt, ktorý sa vymedzí od doterajšej politiky. Hlavným cieľom volieb podľa sociológa bude získať naspäť stratenú dôveru v politiku. Parlamentné voľby budú v sobotu 29. februára 2020 od 7:00 do 22:00.

Viac o téme: VoľbyOpozíciaSociológVáclav Hřích
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu