Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zlatica Kušnírová o vražde jej dcéry: Nemohla to byť náhoda, Martina vedela príliš veľa

Martina Kušnírová a Ján Kuciak. Zobraziť galériu (8)
Martina Kušnírová a Ján Kuciak. (Zdroj: FB/Martina Kušnírová)

BRATISLAVA - Polícia má podozrivých z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ktorá vo februári otriasla celým Slovenskom. Tvrdí, že dôkazy voči štvorici obvinených sú veľmi silné. Mama Martiny Kušnírovej, Zlatica, chce veriť tomu, že vyšetrovatelia sú na správnej stope. No stále sa nemôže zbaviť pocitu, že jej dcéra nebola len náhodná obeť.

O niektorých výsledkoch vyšetrovania informovali na pondelňajšom brífingu generálny prokurátor Jaromír Čižnár, veliteľ protizločineckej jednotky Branislav Zurian, dvaja prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry, policajný prezident Milan Lučanský a prvý námestník Čižnára Peter Šufliarsky.

MIMORIADNA SPRÁVA Vyšetrovatelia prezradili prvé detaily! Alena si objednala vraždu Jána Kuciaka za 70-tisíc

Okrem toho, že objednávateľkou brutálneho činu má byť Alena Zsuzsová, prezradili aj to, že za vraždu novinára mali páchatelia dostať 70-tisíc eur, z toho 20-tisíc odpustenie dlhu. Ten mal mať voči Alene Zoltán Andruskó, ktorý sa jediný rozhodol s políciou spolupracovať a neodvolal sa. Zároveň sa potvrdila informácia o tom, že obeťou mal byť len Ján Kuciak a jeho snúbenica Martina bola len v zlom čase na nesprávnom mieste. 

Generálna prokuratúra na pondelkovej
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Kušnírová má pochybnosti

Mama zavraždenej Martiny, Zlatica Kušnírová, si však myslí, že to nie je celkom pravda. "Je to len môj subjektívny názor, možno sa mýlim. Verím, že vyšetrovatelia a polícia robia, čo môžu. No aj tak sa nemôžem zbaviť pocitu, že cieľom bola aj Martina. Ona vedela presne toľko, koľko Janko, ona prvá čítala jeho články," povedala pre Topky. 

Matka Martiny Kušnírovej Zlatica
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/Ivan Fleischer)

Obvinených odvážajú zo súdu
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

Martina v tom čase chodila často na východ a víkendy trávila s Jánom v ich dome vo Veľkej Mači. "Mali mať vtedy aj predsvadobnú prípravu, oni museli vedieť, že tam bola. Veď bola zima, celé týždne bol sám, ak by nechceli zabiť aj ju, tak jeho mohli kedykoľvek," vysvetľuje pani Zlatica. 

Polícia mlčí o zadávateľovi Kuciakovej vraždy. Nitky vedú ku Kočnerovi. Za Alenu Zs.vyplatil dlhy

Obvinený Miroslav M.
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

K tomu, či si vraždu mohol objednať Marián Kočner, ktorému mala tlmočiť práve obvinená Alena, a ktorý má byť aj krstným otcom jej dcéry, sa veľmi vyjadriť nevie. "Môže to byť on alebo aj niekto iný. Janko o ňom často písal, odhalil dosť vecí, aj sa s ním pochytil, ale ktovie. Som však presvedčená o tom, že tá žena, ktorá si objednala vraždu mojich detí, bola len medzičlánok," hovorí pani Zlatica. 

Obvinených odvážajú zo súdu
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

Napriek všetkému však verí, že vraždu sa podarí objasniť a že pravda nakoniec vyjde na povrch. "Deti nám to nevráti a smútok nevezme. Ale aspoň budeme kľudnejšie spávať," dodala pani Zlatica. 

Obvinených odvážajú zo súdu
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

Je to len začiatok

K obvineným osobám sa vyjadril aj brat Jána Kuciaka, Jozef. Ten zdôraznil, že je to len začiatok a vyššie sa pôjde ťažšie. "Pohľad na ľudí, ktorých súd poslal do vyšetrovacej väzby, vo mne vzbudil mnoho emócií (hnev, zlosť, pochybnosti, kúsok nádeje...). Zasiali do nás chaos, ale toto nie je východisko z neho. Nezabúdajme na to podstatné: kto a prečo Janka umlčal. Kvôli tlmočeniu to nebolo. Toto je len začiatok nitky, vyššie sa už pôjde ťažšie. Prosím, neprestávajme!" napísal na sociálnej sieti Jozef.

Občianske združenie Matica Rómska
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FB/Martina Kušnírová)

Viac o téme: VraždaObvineníJán KuciakMartina Kušnírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu