Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Rakovina opäť udrela: Moderátorka markizáckeho Hlasu je na dne

Tereza Kerndlová Zobraziť galériu (4)
Tereza Kerndlová (Zdroj: Instagram TK)

PRAHA - Minulý rok mala hlavu v smútku, lebo pár dní pred jej narodeninami zomreli dvaja muži, ktorí zasiahli do jej života. To ešte speváčka a moderátorka The Voice Tereza Kerndlová netušila, čo si pre ňu osud nachystal na tento rok...

Tereza Kerndlová sa narodila 6. októbra 1986 do rodiny jazzového hudobníka Ladislava Kerndla. Už ako dvaapolročná robila otcovi spoločnosť na plavbách po Európe. Ako dieťa sa venovala spevu aj stepovaniu. 

Galéria: Tereza Kerndlová

Ako osemročná začala verejne vystupovať so svojím otcom, nahrala s ním aj CD, za ktoré získali niekoľko zlatých a platinových platní. 

V roku 2000 začala účinkovať v zoskupení Black Milk spolu s Helenou Zeťovou a Terezou Černochovou. Po piatich rokoch sa ale osamostatnila a odštartovala svoju sólovú kariéru. Na svojom druhom albume spolupracovala aj s Gordonom Pogodom, ktorý napísal jednu z piesní k seriálu Sex v meste. S pilotným singlom k tomuto albumu sa zároveň stala víťazkou českého Eurosongu 2008. 

Rakovina opäť udrela: Moderátorka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

V roku 2010 dostala Tereza ponuku od spoločnosti Walt Disney, aby naspievala titulnú pieseň k animovanému filmu Na vlásku. 

V roku 2011 zas spolupracovala s legendárnym Richardom Müllerom. Naspievali spolu dueto Klid, mír a pokora. 

V roku 2019 sa zas predstavila ako moderátorka. Televízie Markíza a Nova ju angažovali do projektu The Voice Česko Slovensko. 

Terez Kerndlová
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

V rovnakom roku však krátko pred svojimi narodeninami zažila veľmi smutné obdobie. Najprv smútila za Karlom Gottom, s ktorým mala česť si aj zaspievať. V rovnaký deň ako maestro však odišiel na večnosť aj Petr Vlasák, podnikateľ a bývalý priateľ Dary Rolins. Pre Terezu bol jeho odchod mimoriadne bolestivý, keďže práve on ju zoznámil s jej manželom Reném. 

Lenže teraz prišla ďalšia rana. Len dva dni pred svojimi narodeninami Kerndlová oznámila fanúšikom, že jej mama opäť bojuje s rakovinou. „Trvá to už pár týždňov. Som ti nablízku, pomáham ti a bolí ma vidieť ťa, ako sa znovu trápiš, ako trpíš, čím si prechádzaš a ešte budeš musieť prejsť,” napísala Tereza s obrovskou bolesťou. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

„Děje se to znovu. A nejde dál dělat, že jsou věci v pořádku. „Ona“ si nevybírá, „Ona“ udeří opakovaně a i po mnoha letech se může vrátit – nehledě na to, zda už vám v rodině ublížila dost. Trvá to už pár týdnů. Jsem Ti nablízku, pomáhám Ti a bolí mě vidět tě, jak se znovu trápíš, jak trpíš, čím si procházíš a ještě budeš muset projít. Tvoje dnešní narozeniny jsou přinejmenším „jiné“ a nikdy jindy než teď ti mami nebudu přát více ZDRAVÍ a síly! Sama jsi vždy šířila osvětu rakoviny, mluvila o ní zcela otevřeně, a proto jsem ráda, že ani tentokrát „Ona“ nebude tabu. Jsi pro mě inspirací, jsi neuvěřitelně silná, odhodlaná, chceš se prát a i teď se umíš smát a zůstáváš v pozitivní náladě. I když ti „Ona“ připravila zcela nová překvapení, pro nás všechny až neznámá, vím, že ty nikdy nic nevzdáváš, nikdy neustoupíš a budeš bojovat jako nikdo, koho znám! Nejen já, ale celá rodina stojíme za tebou jako tvá opora, pomoc, a stejně tak přátelé, před kterými se nemusíš bát cítit se zranitelná. Jsi pro mě vším a náš vztah je nad rámec toho, jaký dcera s mámou může mít. Jsem tu pro tebe. Kdy jindy než nyní ti můžu vrátit všechny ty dny a noci, kdy ses starala ty o mě. I když ještě nemáme vyhráno, vím, že to společně s námi zvládneš! Moc tě miluju! Moc tě milujeme!“

Príspevok, ktorý zdieľa Tereza Kerndlova (@terezakerndlova),

 

Viac o téme: Tereza Kerndlová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu