Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šokujúce súkromie slávneho režiséra: S jednou dcérou sa oženil, s druhou... Preboha!

Woody Allen Zobraziť galériu (4)
Woody Allen (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Mimoriadne úspešný, ale aj poriadne kontroverzný! Úspechy a talent nie je to jediné, v súvislosti s čim sa v médiách spomína meno režiséra Allena Woodyho. Pomerne zaujímavé je totiž aj súkromie dnešného oslávenca. Jeho tretia manželka mu totiž kedysi bola dcérou. A tá ďalšia ho obvinila z pedofílie a sexuálneho obťažovania.

Woody Allen sa narodil 1. decembra 1935 ako Allen Stewart Konigsberg v New Yorku. Pred štúdiom uprednostil skúsenosti. Tie začal zbierať ako scenárista v NBC, popri tom tvoril vtipné gagy pre komikov. Verejnosti je známy ako režisér, herec, spisovateľ a dokonca aj ako hráč na klarinet.

Woody má na konte množstvo počinov. Spomenúť možno fily Annie Hall, Manhattan, Polnoc v Paríži, Láska a smrť, Čokoľvek Match Point, Vicky Cristina Barcelona a mnohé iné. Jeho talent bol ocenený viacerými cenami, vrátane štyroch Oscarov.

Allenovou prvou manželkou bola Harlene Rosen (1956 - 1962), ktorá mala len 16 rokov, keď sa vydávala. Woody v tom čase nebol ešte taký slávny. Druhýkrát sľuboval režisér lásku a vernosť herečke Louise Lasser (1966 - 1970). Toto manželstvo však nemalo dlhé trvanie. 

V 80. rokoch obsadzoval Woody do svojich filmov najmä herečku Miu Farrow. S ňou tvoril pár dlhší čas, avšak nikdy sa nevzali. Dvojica si spolu adoptovala dve deti - dcéru Dylan a syna Mosesa. Majú tiež spoločného syna Ronana. Farrow už v tom čase mala aj iných potomkov. Medzi nimi aj Soon-Yi. Tá mala 19 rokov, keď jej matka našla v byte svojho frajera nahé fotky svojej dcéry.

Pomerne šokujúce a škandalózne, avšak dvojica, ktorú delí 37-ročný vekový rozdiel na svojej láske nič zlé nevidí. Päť rokov po prevalení milostného pomeru sa zosobášili a spolu si adoptovali ďalšie dve deti. 

Woody Allen so svojou treťou manželkou Soon-Yi, ktorá bola adoptívnou dcérou jeho bývalej partnerky.
Zobraziť galériu (4)
Woody Allen so svojou treťou manželkou Soon-Yi, ktorá bola adoptívnou dcérou jeho bývalej partnerky.  (Zdroj: SITA)

Krátko po rozchode obvinila Mia Farrow slávneho režiséra z toho, že zneužíval ich adoptovanú dcéru Dylan. Šokujúce obvinenia pred pár rokmi v súvislosti s kampaňou MeToo ožili. „Keď som mala sedem rokov,, Woody Allen ma vzal za ruku a odviedol ma do tmavého podkrovia podobného šatni. Povedal mi, aby som si ľahla na brucho a hrala sa s bratovým elektrickým vláčikom. Potom ma sexuálne napadol,” uviedla na margo toho Dylan. „Nepáčilo sa mi, keď so mnou zostával sám. Strkal mi hlavu do lona a nútil ma spať s ním pod jednou perinou. Schovávala som sa pred ním do kúpeľne, ale neprestával ma hľadať, kým ma nenašiel,” dodala.

Woody Allen sa proti týmto obvineniam búri a odmieta ich. Za všetkým je podľa neho jeho bývalka Farrow, ktorá sa mu takouto formou chce pomstiť.

Mia Farrow so svojou adoptívnou dcérou Dylan, ktorá obvinila Woodyho Allena zo sexuálneho zneužívania.
Zobraziť galériu (4)
Mia Farrow so svojou adoptívnou dcérou Dylan, ktorá obvinila Woodyho Allena zo sexuálneho zneužívania.  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Woody Allen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu