Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ťažký osud slovenského herca: Samovražda syna, rozvod a potom... Zaútočila rakovina!

Ivan Krivosudský Zobraziť galériu (6)
Ivan Krivosudský (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Vždy sa usmieval, no posledné roky jeho života veru veselé neboli. Jeden zo synov herca Ivana Krivosudského (†83) totiž spáchal samovraždu. Jemu potom stroskotalo manželstvo s oveľa mladšou ženou a k predchádzajúcim zdravotným komplikáciám sa pridala rakovina. Syna prežil o necelé tri roky...

Ivan Krivosudský sa narodil 1. marca 1927. Od detstva sa zaujímal o herectvo a neskôr sa angažoval u ochotníkov. Napriek tomu najprv začal študovať právo. Štúdium však prerušil a rozhodol sa pre hereckú dráhu. 

Ťažký osud slovenského herca:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: RTVS)

Začínal na Novej scéne a veľmi rýchlo sa uplatnil aj pred kamerami. Na svojom konte má množstvo filmov, účinkoval aj v seriáloch. Naposledy v 90. rokoch v seriáloch Štúrovci a Duchovia. Na prelome tisícročí sa vytratil aj z filmovej tvorby. 

Ivan Krivosudský, Dana Dinková, Filip Tůma a Zuzana Haasová
Zobraziť galériu (6)
Ivan Krivosudský, Dana Dinková, Filip Tůma a Zuzana Haasová  (Zdroj: RTVS)

Napriek tomu, že bol známy svojím optimizmom a úsmevom na tvári, jeho súkromie poznačili tragické udalosti. Prvá manželka Jaroslava, s ktorou mal synov Petra a Dušana, podľahla rakovine. 

V roku 2008 syn Dušan (†50) spáchal samovraždu vo svojom pražskom byte. „Držte palce, aby som to prežil,” povedal vtedy umelec denníku Nový čas. A už o nedlho riešil manželské problémy. S Aničkou mladšou o 36 rokov sa rozviedli v roku 2009. Ich syna Miška dostala do starostlivosti Krivosudského švagriná. 

Herec vo svojom vysokom veku bojoval s cukrovkou a potom mu zistili rakovinu pažeráka. Ochorenie mu diagnostikovali v máji a v decembri mu podľahol. Vo veku 83 rokov zomrel 4. decembra 2010. 

Ťažký osud slovenského herca:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Ivan Krivosudský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu