Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO, ktorá dojala celý svet: Orangutan podáva ochranárovi pomocnú ruku

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

BORNEO - Amatérskemu fotografovi Anilovi Prabhakarovi sa počas potuliek v chránenej lesnej oblasti v Borneu podarilo zachytiť veľmi dojímavý okamih. Spúšť totiž cvakol presne vo chvíli, keď sa jednému zo zamestnancov neziskovej organizácie Borneo Orangutan Survival Foundation snažil pomôcť orangutan.

Denne nás zaplavujú informácie o neľudskom prístupe človeka k prírode a zvieratám v nej žijúcich. Pohľad na záber Anila Prabhakara preto mimoriadne hladí na duši. Dokazuje totiž, že to so symbiózou človeka a divej prírody hádam nie je až tak zlé. Počas prechádzky s priateľmi na Borneu fotograf zachytil jedinečný okamih, keď orangutan podišiel k mužovi stojacemu v rieke a podával mu ruku. 

FOTO, ktorá dojala celý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

FOTO, ktorá dojala celý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Fenka sa každý deň vozí sama autobusom do psieho parku: FOTO, ktoré vás zaplaví láskou

Prabhakar neskôr zistil, že išlo o zamestnanca neziskovky na záchranu orangutanov, ktorý v rieke lovil hady. Práve tie ohrozujú orangutanov asi najviac. "Niekto mu vraj nahlásil, že sa v okolí pohybuje jedovatý had, a tak to tam prehľadával. Tá opica si myslela, že spadol do vody a potrebuje pomoc," hovorí Anila s tým, že muž pomocnú ruku orangutana odmietol. "Treba mať na pamäti, že sú to divoké zvieratá. Je potrebné chrániť ich, ale zároveň mať pred nimi rešpekt," vysvetlil autorovi fotografie ochranár a pokračoval vo svojej práci.  

Viac o téme: OrangutanOchrana zvierat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu