Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zronená rodina nad Tomáškovým hrobom: Bože, on v ňom bude tak sám...

Otec pozerá na rakvu svojho syna, matka (vpravo) na to nenašla dostatok síl... Zobraziť galériu (10)
Otec pozerá na rakvu svojho syna, matka (vpravo) na to nenašla dostatok síl... (Zdroj: Bleskovky.sk)

ROHOŽNÍK – Bolesť rodičov vraj museli utlmovať lieky! Neplakali iba dospelí, ale aj deti! Slzy sa im tlačili do očí vo chvíľach, keď sa lúčili s malým Tomáškom Ž., ktorý v nedeľu zomrel po tragickej nehode. „Mal ísť do školy. Mal vystrájať a hrať sa...,“ s potlačovaním smútku v hlase sa ozývalo z úst starostu pri rozlúčkovej reči.

„Pre nás bude navždy obyčajný vrah. Počujete? Vrah!,“ znelo z úst dedka malého Tomáška po tom, ako vyšiel zo smútočnej siene. Tie boli adresované na moderátora Markízy Rasťa Žitného.

Ľudia sa začali schádzať na dnešnej poslednej rozlúčke s modrookým chlapčekom zhruba okolo pol štvrtej. Samotný pohreb začínal o 16:00 a nikto z prítomných sa neubránil žiaľu. Najmä pri slovách, ktorými sa prihováral starosta k smútiacej rodine. „Ako každý chlapec, aj on mal rád autíčka...“ trasúcim sa hlasom hovoril, pričom bola jeho reč prerušovaná plačom, ktorý sa niesol celým Rohožníkom. „Ako máme uchrániť naše deti pred nástrahmi života?,“ kládol si otázku, na ktorú nepozná nikto odpoveď.

Srdcervúco sa prihováral aj k otcovi Milanovi (34), ktorý tragickú nehodu prežil a vyviazol so zraneniami. „Budeš si vytýkať, čo sa stalo. Že ste nešli inou cestou, ale tou, o ktorú ťa Tomáško žiadal. Absolvovali ste ju už veľakrát. Zomrel ti v náručí a nestihol sa rozlúčiť. Veď ani nechcel odísť...,“ ťažko hľadal slová. Otec Milan sa pohrebu tiež zúčastnil. Zaviazané mal obe ruky. „Pamiatka“ na nedeľňajšiu autonehodu.

Najťažšie chvíle prežíval spolu s manželkou. Nie je totiž na svete zrejme nič horšie, ako keď rodič prežije svoje dieťa. Pri spúšťaní bielej truhly do zeme ich museli pridržiavať blízki, pretože tieto ťažké okamihy nedokázali ustáť. Na pohreb sa s Tomáškom prišlo rozlúčiť približne 300 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu