Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kiska všetkých prekvapil a odhalil verejnosti, koho bude voliť: Tento spoločný moment ho presvedčil!

Kiska sa už zrejme rozhodol, koho bude voliť. Zobraziť galériu (3)
Kiska sa už zrejme rozhodol, koho bude voliť. (Zdroj: Topky/Ramon Leško, Vlado Anjel, TASR/Martin Baumann, Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Počas uplynulých dní vyjadril úprimnú dilemu o tom, koho bude v predčasných parlamentných voľbách voliť. Reč je o bývalom prezidentovi a zakladateľovi strany Za ľudí Andrejovi Kiskovi. Ten sa verejne a nepriamo priznal k tomu, komu to pravdepodobne na jeseň do urny hodí. Jeho rozhodnutie nie je veľkým prekvapením, aj keď, mnohí by sa nad jeho rozhodnutím pozastavili.

archívne video

Za ľudí - Návrh riešenia na odstránenie vrakunskej skládky by mal byť hotový o rok (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Niektorí by zrejme očakávali, že sa postaví za svoju stranu, ktorú sám pomáhal tvoriť. Ale nie. Skutočnosť je úplne iná. Kiska sa totiž priklonil práve na stranu odídencov z tejto strany a rozhodol sa nepriamo vysloviť v statuse svoje politické preferencie.

Na rozhodnutie prišiel po jednom stretnutí

Kiska k rozhodnutiu dospel po tom, ako sa stretol s poslancami za klub SASKA Vladimírou Marcinkovou a jej otcom Vladimírom Ledeckým. S Marcinkovou (predtým Ledeckou) spolupracoval Kiska aj na úrovni prezidentského paláca. Aj to zrejme zavážilo. "Voliť PS alebo SAS? Aj vy máte túto dilemu? Ja už ju nemám," napísal šťastný Kiska a pridal fotku, kde s oboma postavami klubu pózuje.

Kiska všetkých prekvapil a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Andrej Kiska)

Vyhlásenie sa stretlo s ohlasom SASkárov

Exprezidentovo politické vyznanie sa okamžite stretlo s kladným ohlasom SASkárov, ktorí húfne začali komentovať fotografiu. "Ďakujeme pán prezident. Obe tieto strany považujem za blízke," píše Marcinková, ktorú doplnil aj otec a poslanec Vladimír. "Som rád, že sme mohli konečne po dlhej dobe pokecať," napísal. Pridala sa aj exministerka spravodlivosti Mária Kolíková, ktorá stála pri zrode strany Za ľudí. "Dostal si nás spolu do politiky a my sa snažíme, aby si bol na nás aspoň trochu hrdý. Bez Teba by nebola justičná reforma," poďakovala sa Kiskovi Kolíková, ktorá už pôsobí v strane SASKA.

Kiska všetkých prekvapil a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Andrej Kiska)

Viac o téme: VoľbaAndrej KiskaProgresívne SlovenskoVladimír LedeckýVladimíra MarcinkováParlamentné voľby 2023Voľby2023SASKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu