Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Bizár v slovenskom školstve: Ľudia boli z tohto pána úplne na prášky, to myslíte vážne?

Tento muž v maturitnej komisii šokoval verejnosť. Zobraziť galériu (3)
Tento muž v maturitnej komisii šokoval verejnosť. (Zdroj: TASR - Roman Hanc, FB/M.L.)

TRENČÍN - Ako je možné, že ste sa tam ocitli? Aj takéto otázky padali vo verejnom priestore po tom, čo verejnosť zbadala istého pána v maturitnej komisii na trenčianskej strednej škole. Mali na to dôvod, pretože spomínaný muž vedie pomerne bizarný súkromný život, ktorý už značná časť internetu pozná. Kým ho však videli v uliciach, bolo to v rámci vyslovovania politického názoru "v norme". Keď ho však už videli za zeleným stolom pri skúške dospelosti, bolo to viac ako poburujúce.

archívne video

Pred parlamentom protestoval Občiansky tribunál: Dvoch z nich zhabala polícia (Zdroj: Topky.sk / Maarty)

Tí, ktorí už intenzívne nejaký ten piatok sledujú dianie pred parlamentom, určite poznajú napätú situáciu, ktorá tam neraz panuje. Atmosféru robia miestami až nebezpečnou či vulgárnou aj mnohé protesty, ktoré sa neraz, minimálne na úrovni etiky a morálky, vymkli spod kontroly nie sú ničím novým. To isté platí aj o niektorých účastníkoch na nich. Politický divák a volič určite už nejaký čas registruje aj pomerne kontroverzné "zoskupenie" Občiansky tribunál, ktorý pravidelne v niekoľkočlennej zostave chodí hlasným spôsobom deklarovať svoj názor pred domy politikov, pred Národnou radu, ale aj na mnohé iné miesta.

Mnohí už poznajú známe tieto postavy

Jedným z členov tohto zoskupenia je aj bývalý predseda únie autodopravcov Slovenska Milan Laurinec, ktorý sa pravidelne objavuje na demonštráciách Občianskeho tribunálu. Už dlhodobo z ich výstupov uverejňuje výstupy aj satirická stránka Ovčiansky tribunál, ktorá si vedie účty na sociálnych sieťach.

Ocitol sa v triede strednej školy uprostred maturitnej skúšky

Prišiel však nečakaný moment. Laurinec sa ako jeden z hlavných členov tohto kontroverzného zoskupenia pochválil prítomnosťou v maturitnej komisii na sociálnej sieti, čo viacerých šokovalo. "Odmaturované," napísal Laurinec v statuse.

Bizár v slovenskom školstve:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/M.L.)

Prítomnosť jedného z nich v maturitnej komisii mnohých vyrušila

Odpoveď na otázku, ako reaguje na prítomnosť Laurinca v maturitnej komisii samotná trenčianska stredná škola či ministerstvo školstva, sme doteraz ani od jednej z týchto inštitúcii nedostali. Laurinec si na profile na sociálnej sieti uvádza, že na nej pôsobí. Spravidla však platí, že do týchto okienok si môžete v dnešných dňoch vypísať už prakticky čokoľvek.

Dosť bolo nadvlády dekadentných liberálov, odkázal účet Laurinec

Jedno je však isté. Verejnosť bola jeho výskytom v triede poriadne rozrušená. Sám Laurinec reagoval na nespokojnosť občianky podráždené, pričom spomenul aj výraz odpad.

Bizár v slovenskom školstve:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Prezident)

Tento moment slovenského školstva sa už v týchto hodinách stáva predmetom aj niektorých satirických skupín na sociálnej sieti.

 

Keď Milanko z Občianskeho tribunálu môže byť predseda maturitnej komisie v Trenčíne, tak sa nečudujme, že školstvo je v pr*eli.

Posted by Kandeláber austrálsky on Friday, May 26, 2023
Viac o téme: TrenčínMaturitná skúškaMilan LaurinecSOŠ dopravná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu