Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VOJNA na Ukrajine Deň tristosedemdesiaty piaty (4. marca 2023)

(Zdroj: SITA/AP)

MOSKVA - Rusko by sa mohlo už na budúci rok ocitnúť bez peňazí a byť odkázané na investície zo zahraničia. Tvrdí to ruský oligarcha a hlinikárenský magnát Oleg Deripaska, informovala v piatok stanica CNN, odvolávajúc sa na správy z ruských médií.

Naživo z Ukrajiny

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 373

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 373 (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

ONLINE

21:30 Energoatom zverejnil infografiku, ktorá ilustruje štrajky okupantov na ukrajinské elektroenergetické zariadenia.

20:45 Zástupca predsedu ruskej Bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev označil správy o rokovaniach
nemeckého zbrojárskeho koncernu o postavení továrne na výrobu tankov na Ukrajine za "primitívny trolling kyjevského režimu".

20:35 Situácia v meste Bachmut v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny je naďalej zložitá. Britská vojenská rozviedka tvrdí, že ukrajinské velenie posilňuje obranu mesta tým, že tam presúva elitné jednotky, informovala v sobotu britská stanica BBC.

20:15 Ukrajina použije na obnovu skonfiškovaný ruský majetok v hodnote 460 miliónov dolárov. Vláda použije aktíva zhabané z dvoch ruských bánk, MR Bank a Prominvestbank, na obnovu krajiny, uviedol premiér Denys Shmyhal počas konferencie 4. marca.

19:35 Maryinka, Donecká oblasť po príchode ruských vojsk.

19:10 Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) zadržala Moskovčanku, ktorá je podozrivá z vlastizrady - dopustila sa jej zaslaním finančnej pomoci ukrajinskej armáde. Moskovský súd nariadil vziať podozrivú na dva mesiace do vyšetrovacej väzby. Na základe správ ruských tlačových agentúr o tom v sobotu informovala stanica Rádio Sloboda (RFE/RL).

18:55 Saudská Arábia doručila Ukrajine humanitárnu pomoc vo výške 100 miliónov dolárov vrátane generátorov, ktoré sú nevyhnutne potrebné po vlnách ruských raketových útokov na energetické zariadenia. TASR správu prevzala v sobotu z agentúry DPA. Šéf kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak na platforme Telegram uviedol, že medzi pomocou poskytnutou zo strany Saudskej Arábie je 135 generátorov, ako aj termálne prikrývky a hygienické materiály.

18:20 Do Nemecka dorazilo 90 amerických obrnených transportérov Stryker pre Ukrajinu.

17:48 Podľa ukrajinskej štátnej pohotovostnej služby zahynulo pri raketovom útoku na obytnú budovu v Záporoží 11 ľudí.

17:30 Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom) začal trestné konanie proti zamestnancom spoločnosti Memorial, ktorí sú podozriví z rehabilitácie nacizmu. Tento čin sa v Rusku trestá odňatím slobody v trvaní do päť rokov. S odvolaním sa na správu agentúry TASS o tom v sobotu informovala stanica Rádio Sloboda (RFE/RL), na ktorú sa odvoláva aj agentúra TASR.

15:50 Výsledky ostreľovania Maryivky v regióne Záporoží.

Viac o téme: BojeRuskoVladimir PutinVolodymyr ZelenskyjVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu