Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kedy dorazí ďalšia vlna sneženia? Meteorológovia v tom majú jasno! Po chvíľkovom oteplení čakajte TOTO

Pezinská baba Zobraziť galériu (3)
Pezinská baba (Zdroj: Topky/Maarty, gettyimages.com)

BRATISLAVA - Rozsiahla oblasť vysokého tlaku vzduchu k nám začiatkom týždňa priniesla teplejšie počasie, vplyvom ktorého na západe a juhu Slovenska veľa snehu po víkendovej nádielke nezostalo. Netreba však hádzať flintu do žita, sneženie by malo po párdňovej prestávke opäť doraziť aj do nižších polôh.

archívne video

POČASIE: Sneh v Bratislave (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Pondelok priniesol prevažne polooblačné počasie. Miestami je zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto, a to najmä na východe.  Maximálna denná teplota sa pohybuje v rozmedzí od +6 °C do +11 °C. Na krajnom západe, v Žilinskom kraji, na Horehroní, Spiši a Šariši je chladnejšie, ručička teplomera sa šplhá od +1 °C do +6 °C. Pocitovú teplotu mierne znižuje vietor fúkajúci prevažne zo severu s rýchlosťou od 3 do 9 m/s, na juhovýchode v nárazoch lokálne okolo 14 m/s, čo je približne 50 km/h.

SHMÚ vydal výstrahy pred hmlou
Zobraziť galériu (3)
SHMÚ vydal výstrahy pred hmlou  (Zdroj: shmu.sk)

Spočiatku viac slnečných lúčov a potom...

V utorok a stredu sa oproti pondelku ešte viac vyčasí a denné teploty sa výraznejšie nezmenia, informuje imeteo.sk. V noci sa však poriadne obliekajte, na mnohých miestach môže teplota klesnúť až k hodnote -8 °C. Koncom týždňa pocítime zmenu aj počas dňa. Mala by doraziť ďalšia vlna sneženia a tak je pravdepodobné, že cez víkend sa opäť vyšantia na snehu aj tí, ktorí bývajú na juhu a západe. 

Zaujímavosťou je, že sneh sa roztopil nielen v nižších polohách, ale biela pokrývka bude tento týždeň miznúť aj v severnejších lokalitách Slovenska a na horách. Najväčší úbytok snehu zaznamenajú Vysoké a Nízke Tatry. Ak patríte k milovníkom bielej pokrývky, nemusíte však mať obavy, koniec zimy to ešte neznamená a opäť sa vráti.

Viac o téme: SnehPočasieOteplenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu