Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Pobrežie Chorvátska zasiahla snehová búrka: Na niektorých miestach napadli dva metre snehu!

Sneh v Makarskej riviére
Sneh v Makarskej riviére (Zdroj: Twitter/@SeicoIntel)

Záhreb - V noci z nedele na pondelok prekvapila obyvateľov Chorvátska poriadna snehová búrka a čerstvý sneh. Snehové zrážky a silný vietor neobišli ani obľúbené dovolenkové destinácie ako ostrovy Vis, Brac, Hvar alebo Korčula. Zimné počasie spôsobilo dopravný chaos, uzatvorili cesty pre nákladné autá a zatvorené zostali aj niektoré úseky diaľnice.

archívne video

Ľudia si cez víkend užili poriadnu snehovú nádielku na Pezinskej babe (Zdroj: Topky/Maarty)

Vodiči v Chorvátsku sa sťažovali na neodhrabané a zľatovatelé cesty. „Sú v hroznom stave. Najmä úsek diaľnice medzi Karlovacom a Bosiljevem. Hanba, nikde nevidím žiadne pluhy,“ povedal jeden z vodičov pre Večernij list.

Podľa miestnych obyvateľov nebol ani tak prekvapením fakt, že snežilo, ale množstvo snehových zrážok. Na niektorých miestach atakovali snehové zrážky hranicu dvoch metrov. „Sotva sa mi podarilo otvoriť dvere domu. Ale inak sneh milujem,“ priznala sa obyvateľka Chorvátska Gordana Vukovičová pre Reuters. Chorvátska meteorologická agentúra vydala varovanie, že súčasné poveternostné podmienky sú na niektorých miestach naozaj nebezpečné.

Uzavretý zostal aj úsek hlavnej diaľnice Rijeka-Zagreb. Na niektorých miestach v Chorvátsku bol pre silný vieter aj zákaz prejazdu trajektov alebo inej lodnej dopravy. Aj v Dubrovniku potrápili snehové zrážky vodičov a cesty museli byť pravidelne udržiavané. Poriadnu dávku snehu hlásili dokonca aj z ostrovov Vis, Brac, Hvar ale aj Korčula alebo obľúbená Makarska riviéra.

Viac o téme: PočasieChorvátskoSnehové búrky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu