Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Drsná rana Matovičovi v Bratislave: Absolútny debakel OĽaNO, pozrite na tie výsledky!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Getty Images)

BRATISLAVA - Slovensko sa zobudilo do povolebného rána, máme za sebou spojené župné a komunálne voľby. V hlavnom meste to hádam ani jednoznačnejšie dopadnúť nemohlo. Koalícia liberálov, progresívcov a Teamu Bratislava prevalcovala ostatné koalície vrátane tej, v ktorej figurovalo vládne OĽaNO. To dostalo prakticky vo všetkých mestských častiach stopku a zároveň jasný signál od ľudí, ako v súčasnosti vnímajú jeho pôsobenie.

Bratislavčania majú jasno v tom, koho chcú vidieť, aby spravoval veci verejné. V hlavnom meste vyhrala koalícia strán SaS, PS a Team Bratislava. V niektorých mestských častiach boli do zastupiteľstva zvolení výhradne jej kandidáti (Staré Mesto), prípadne získali drvivú väčšinu, napr. Petržalka (33 z 35 poslancov) či Nové Mesto (23 z 25 poslancov). 

Drsná rana Matovičovi v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Štatistický úrad SR)

Čo sa týka mestského zastupiteľstva, tam získala koalícia SaS, PS a Team Bratislava tiež väčšinu; konkrétne 29 poslancov z celkových 45. Zvyšok tvoria členovia koalícií Tím Ružinov, SOM Slovensko, Starostovia a nezávislí kandidáti, nezávislí kandidáti a iní. Z koalície OĽaNO, Zmena zdola, NOVA a OKS sa do bratislavského zastupiteľského orgánu nedostal nikto. Primátor Matúš Vallo tak získal pohodlnú väčšinu, s ktorou nebude mať problém presadzovať svoje plány a zámery. 

SaS, PS a TB získali najviac poslancov aj v BSK

Koalícia SaS, PS a Team Bratislava, za ktorú v spojených voľbách kandidoval aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba, získala v krajskom zastupiteľstve 27 kresiel. Druhou najúspešnejšou skupinou boli nezávislí kandidáti, ktorých bude v zastupiteľstve sedieť 13. Zvyšok tvoria poslanci zo šiestich strán. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov volieb. 

Drsná rana Matovičovi v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/vlado Anjel)

Viac o téme: Komunálne voľbyBratislavaŽupné voľbyVoľby 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu