Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Matovič opäť pranieruje Sulíka: Klamať sa nepatrí, skonči tento egotrip, kým je čas, šéf OĽaNO odhalil zákulisie SMSiek

Matovič venoval Sulíkovi ďalší Zobraziť galériu (3)
Matovič venoval Sulíkovi ďalší "srdečný" status. (Zdroj: Facebook/Igor Matovic, TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Po tom, ako počas konca júla do klubu SaS prestúpil z OĽaNO Juraj Krúpa sa líder liberálov Richard Sulík nechal počuť, že viackrát s Igorom Matovičom na tému koaličnej krízy aspoň elektronicky hovoril. Dokonca vytiahol aj jednu z SMS správ, na ktorú mu podľa Sulíka Matovič odpísal len "Hmm". Matovič zrejme po týchto slovách už zrejme definitívne nevydržal a povedal celému svetu, ako to bolo. Nepopiera, že takúto strohú a až ležérnu odpoveď Sulíkovi skutočne poslal, no dôvod je vraj úplne niekde inde.

archívne video

Juraj Krúpa vstúpil do klubu SaS, Richard Sulík upravil uznesenie, odchod liberálov je čoraz viac reálny (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Keď som vlani na jeseň Matovičovi navrhol, aby sme zakopali vojnovú sekeru, odpísal mi „Hmm“," povedal na poslednom brífingu SaS Richard Sulík, ktorý tým naznačoval, že Matovič nie je ochotný pristúpiť na kompromis či zmiernenie napätia. Zrejme aj toto dostalo Matoviča už do vývrtky a celej verejnosti v ďalšom statuse oznámil, ako to bolo. Sulík vraj cielene písal tieto správy viacerým členom koalície samostatne.

Rišo, klamať sa nepatrí

Podobne stanovisko Sulík odprezentoval aj v Denníku N, čo už Matovičovi fakt nedalo spať a zareagoval. "Rišo, klamať sa nepatrí. Pred týždňom Richard Sulík v rozhovore pre Denník N(enávisť) zverejnil bombastickú správu, ako sa on veľmi snažil urovnať vzťahy v koalícii," píše v prvých riadkoch Matovič.

 

Rišo, KLAMAŤ SA NEPATRÍ Pred týždňom Richard Sulík v rozhovore pre Denník N(enávisť) zverejnil bombastickú správu, ako...

Posted by Igor Matovic on Friday, August 5, 2022

Matovič skutočne odpovedal "Hm", ale dôvod je vraj inde

Matovič sa verejnosti rečnícky pýta, kde je pravda, ktorú vzápätí vraj sám odhaľuje. "Áno, krátka správa, ktorú mi napísal Richard Sulík 18.9.2021 začínala vetou: "Ahoj, možno nastal čas zakopať vojnovú sekeru." ... Ale končila omnoho podstatnejším návrhom, citujem: "Ak sa rozhodneš vyprevadiť Borisa z koalície, môžeš rátať s 20 hlasmi klubu SaS (predbežne aj Miro Kollár). Ty máš 52, Veronika 4, to je 76," odôvodňuje svoju odpoveď so znením "Hmm" Matovič. "Na túto správu s dvoma úplne rozdielnymi návrhmi som mu odpísal: "Hmm"," potvrdzuje Matovič.

Vzájomné huckanie proti ostatným?

Podľa znenia Matovičovho statusu Sulík údajne roztočil kolotoč súkromných správ každému z koaličných partnerov, pričom každému vraj písal niečo iné. "Richard ma za 2 roky koalície cca 10-krát vážne oslovil s tým, že "Poďme vyhodiť Borisa z koalície", cca 10 krát s tým, že "Na čo nám je v koalícii Remišová?" ... toto boli tie jeho "opakované a preukázateľné kroky na zmiernenie situácie v koalícii" ako tvrdí. V skutočnosti od samého počiatku našej koalície neustále robil systematické a zákerné kroky na jej rozbitie. Mňa nahováral na vyhodenie Borisa a Veroniky. Borisa a Veroniku na vyhodenie mňa," tvrdí Matovič.

Matovič opäť pranieruje Sulíka:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Rišo, možno som naivný, ale verím, že tento egotrip skončíš krokom späť

V závere predsa len ešte Sulíkovi posiela odkaz, ktorý je však charakteristický pre ministra financií. "Rišo, odlož hračky a skús prstom do piesku 1000-krát napísať "Som už veľký, klamať sa nepatrí!" ... verím, že pomôže. Necítim k tebe nenávisť, len mi je ťa ľúto. Držím palce, aby si sa závisti, nenávisti, zákernosti a pomstychtivosti aj ty ubránil. Možno som naivný, ale verím, že svoj egotrip nakoniec skončíš krokom späť. Spiknúť sa s mafiou a fašistami proti vlastnej vláde a demokratickým voličom v najťažších chvílach, aké Slovensko zažíva, nie je hrdinstvo. To je zbabelosť a podraz," uzavrel.

Matovičovi nikdy nešlo o zmier, reaguje Sulík a vysvetľuje SMSku o Kollárovi

Igor Matovič podľa Sulíka opäť potvrdil, že mu vraj nikdy nešlo o zmier, pretože on vraj nedokáže žiť bez nepriateľa a neustáleho konfliktu. Sulík sa navyše pustil do vysvetľovania SMSke o Kollárovi a jeho možno vystrnadení z koalície. "Moja správa adresovaná Igorovi Matovičovi reflektovala snahy Borisa Kollára zastaviť boj proti mafii. V tom čase, po paragrafe 363 pre Vladimíra Pčoliného a chaose v bezpečnostných zložkách, sa Boris Kollár verejne vyjadroval pre odchod Sme rodina z koalície a predčasné voľby. Bolo mi ľúto, keď som videl ako Boris Kollár s Igorom Matovičom zametá. Navrhol som preto Igorovi Matovičovi ústretový krok - zakopať vojnovú sekeru, a tiež som ho uistil o podpore 20 poslancov SaS v prípade, že by sa rozhodol vyprevadiť Borisa Kollára z koalície," vysvetľuje Sulík správu.

Matovič opäť pranieruje Sulíka:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Heger mi poďakoval a dodal: "Klobúk dole"

Matovič podľa Sulíka deň po jeho SMS správe vyhlásil, že si musia položiť otázku, či dokáže koalícia fungovať aj bez Sme rodina. "Moju ponuku teda odignoroval a zároveň naše uistenie o podpore využil na silácke reči voči Sme rodina, ktorej dokázal veľkoryso prehliadnuť všeličo, najnovšie aj to, že nehlasovali ani len za vydanie Roberta Fica do rúk spravodlivosti. O svojej správe Igorovi Matovičovi som bezprostredne informoval aj premiéra Eduarda Hegera. Ten mi poďakoval a napísal, že si váži, čo som napísal Igorovi Matovičovi. Napísal: "Klobúk dole."," odpovedá na status Matoviča predseda SaS.

Viac o téme: KlamstváKoaličná krízaStatusIgor MatovičSaSRichard SulíkOĽaNO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu