Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Matoviča odchod Krúpu ranil: Záhadný nočný status, radšej vraj pracuje so srdciarmi, ako so zradcami!

Krúpa sa rozhodol odísť, Matovič už perlí. Zobraziť galériu (3)
Krúpa sa rozhodol odísť, Matovič už perlí. (Zdroj: Topky/Maarty, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Netrvalo to veľmi dlho a krátko po oznámení ochodu poslanca Juraja Krúpu z klubu OĽaNO si líder Igor Matovič opäť zapol Facebook a zaperlil ďalší status. Tentokrát do riadkov veľmi pravdepodobne zakomponoval svoj názor a reakciu na Krúpov odchod a veru, je to veľmi veľavravné čítanie. Vraj rád pracuje s ľuďmi, ktorí nezrádzajú!

archívne video

Jasná VÝZVA premiéra: SaS musí urobiť krok späť! Spor Sulíka s Matoviča môže spôsobiť návrat Fica a jeho dvojčaťa (Zdroj: Úrad vlády SR)

Na úvod prišli opäť spomienky na vstup do politiky

Matovič si v úvode statusu zaspomínal na čas, keď len uvažoval o vstupe do politiky. "Platilo sa ešte korunou. Prieskum Focusu vtedy ukázal reálnu šancu na ústavnú väčšinu Fica, Mečiara a Slotu. To bola moja červená čiara. Vzdal som sa pohodlia, podnikania, peňazí a išiel som do boja s absolútnym Zlom," popisuje Matovič svoje začiatky.

Najväčšia sila OĽaNO sú ľudia so srdcom, ktorí nezradia

Je však zrejme jasné, komu Matovič venoval posledné riadky statusu, v ktorých popisuje údajnú charakteristickú črtu poslancov OĽaNO. "Srdciai, o ktorých sa v ťažkých chvíľach môžete aj naslepo oprieť. Srdciari, ktorí vás od chrbta nezrádzajú, ale vám chrbát kryjú. Rád bojujem spolu s ľuďmi, ktorí majú odvahu a česť," napísal Matovič, pričom si môžeme len domyslieť, komu tieto riadky v neskorý štvrtočný večer patrili. 

Matoviča odchod Krúpu ranil:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Krúpa ma toho dosť a buchol s dvermi

Poslanec Národnej rady (NR) SR Juraj Krúpa odchádza z klubu hnutia OĽaNO. Informoval o tom na sociálnej sieti. Výhrady má podľa svojich slov najmä k hodnotovým obratom OĽaNO a príklonu hnutia k ultrakonzervativizmu. Za červenú čiaru označil úvahy o pripustení možnosti vytvorenia menšinovej vlády s podporou "rôznych kriminálnikov, extrémistov a fašistov" počas koaličnej krízy.

Matoviča odchod Krúpu ranil:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Namiesto protikorupčnej agendy sa v klube podľa Krúpu začína stupňovať boj proti tzv. "liberálnemu peklu". "V poslaneckom klube sa prekvapujúco začali tolerovať prvky 'orbánovského nacionalizmu' a koketovať so spoluprácou s extrémistami. S tými, ktorí počas náročných rokov pandémie, zvyšujúcej sa inflácie, energetickej krízy a agresívnej vojny Ruska proti Ukrajine sústavne podkopávali legitimitu tejto vládnej koalície," skonštatoval.

Tých, ktorí už v klube nie sú, začína byť viac a viac

Klub OĽaNO už opustilo viacero poslancov, po odchode Krúpu by mal mať 47 členov. Ako prvý odišiel z klubu Martin Čepček, ktorého vylúčili v lete minulého roka. Čepček podľa OĽaNO nerešpektoval pravidlá koaličnej zmluvy a opakovane hlasoval za opozičné návrhy. V októbri 2021 odišiel Ján Krošlák, keďže dlhodobo nesúhlasil so spôsobom a štýlom lídra OĽaNO Igora Matoviča. V januári klub opustil Ján Mičovský, ako dôvod uviedol najmä dianie v rezorte pôdohospodárstva. Ako posledné klub OĽaNO opustili poslankyne Romana Tabák a Katarína Hatráková. Vylúčili ich po tom, čo nehlasovali za súhlas s vydaním Roberta Fica (Smer-SD) na väzobné stíhanie.

"Forma odchodu kolegu Krúpu nás zamrzela. Odísť z kolektívu bez rozlúčky s ľuďmi, ktorí sa mu roky snažili pomáhať, nie je úplne fér. Každopádne mu prajeme všetko dobré. Posledné dni registrujeme mimoriadnu snahu o rozbitie poslaneckého klubu OĽaNO, evidentne s cieľom zabrániť pokračovaniu vlády po avizovanom odchode strany SaS. Veríme, že vábeniu už nikto ďalší nepodľahne," napísal ešte k odchodu poslanca šéf klubu obyčajných ľudí Michal Šipoš.

Viac o téme: OdchodReakciaIgor MatovičOĽaNOJuraj Krúpa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu