Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sulík odmieta, že by oslovoval opozičných poslancov pre odvolávanie Matoviča

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Predseda koaličnej SaS Richard Sulík odmieta tvrdenia o tom, že by obvolával opozičných poslancov s tým, aby bol odvolaný minister financií Igor Matovič (OĽANO). Strana SaS sa ohradila voči informáciám, ktoré sa podľa jej slov šíria na sociálnych sieťach a ktoré majú prezentovať aj niektorí poslanci Národnej rady (NR) SR. Označila ich za nepravdivé.

"Som pripravený brániť seba a stranu SaS, pretože niektoré nezmysly, ktoré sa o mne šíria, prekračujú všetky medze. Jedným z nich sú aj klamstvá Tomáša Tarabu, ktorý tvrdí, že obvolávam opozičných poslancov, aby bol odvolaný Igor Matovič. Rovnako to platí aj pri absurdnom klamstve o tom, že som rokoval s Miroslavom Sujom, či o klamstve, že som prehováral Eduarda Hegera na predčasné voľby," uviedol v stanovisku Sulík.

Archívne video: Jasná VÝZVA premiéra: SaS musí urobiť krok späť! Spor Sulíka s Matoviča môže spôsobiť návrat Fica a jeho dvojčaťa

Jasná VÝZVA premiéra: SaS musí urobiť krok späť! Spor Sulíka s Matoviča môže spôsobiť návrat Fica a jeho dvojčaťa (Zdroj: Úrad vlády SR)

Šéf SaS to označil za špinavú hru s cieľom poškodiť strane a donútiť ju, aby ustúpila z požiadavky odchodu Matoviča z vlády. "Ak však nie je OĽANO ochotné v záujme krajiny obetovať jeden post pre človeka, ktorý škodí Slovensku, tak naši ministri podajú na konci augusta demisiu aj bez toho, aby si niekto vymýšľal akékoľvek nepodložené a podlé klamstvá," dodal Sulík.

Sulík odmieta, že by
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Nezaradený poslanec NR SR Tomáš Taraba cez víkend na sociálnej sieti uviedol, že Sulík obvoláva opozíciu, "že by potreboval rýchlo odvolať Matoviča, lebo sa mu a jeho nominantom nechce odísť z vlády". Taraba dodal, že nikto v opozícii nebude SaS a tejto vláde pomáhať vládnuť a za riešenie označil predčasné voľby. SaS vypovedala koaličnú zmluvu a žiada vypracovanie novej. Ich požiadavkou je aj odchod Matoviča z vlády. Ak sa ich požiadavky nenaplnia do konca augusta, ministri za SaS chcú podať demisiu.

Viac o téme: PoslanciOdvolávanieIgor MatovičRichard Sulík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu